Da li će Novak ipak na turnir?

|

Novak Đoković dobio je dobru vest iz Amerike oko ulaska u zemlju, pa je ubrzo posle toga stigla i jedna loša. Zvanično je da se povukao sa turnira u Sinsinatiju (od 13. do 21. avgusta).

Vest o povlačenju nije neočekivana, s obzirom na to da se nalazi u Beogradu i da trenira, ali je svakako loša zbog predstojećeg US opena (od 29. avgusta do 11. septembra).

Izjava Danila Medvedeva o favoritima na poslednjem grend slemu sezone potvrdila je na neki način da ni on ne očekuje Novaka u Njujorku. Za to vreme navijači na razne načine pokušavaju da ubede američke vlasti da Srbinu dozvole da se takmiči na tom turniru.

Pokrenuta je i peticija, mnogi političari su na Novakovoj strani, ali se još uvek niko o tome zvanično ne oglašava. Doduše, navijači su pronašli i način da Novak do Amerike dođe preko Bahama.

Srpski igrač već neko vreme trenira i sprema se za turnir kao da će da bude tamo. S obzirom na to da nije igrao ni na jednom od pripremnih turnira jasno je da je to jedini način da ostane u formi i da se nada da će američke vlasti da se predomisle…

Izvor: mondo.rs