Četiri dela Srbije zahvatiće obilni pljuskovi pred kraj dana: Očekuje se 20 litara kiše po kvadratnom metru

|

Današnji dan je doneo nešto svežije vreme, ali i više oblaka ali i pored toga vremenski uslovi i dalje su u skladu sa septembrom. Trenutno u većem delu Srbije preovladava promenljivo oblačno, ali suvo vreme.

Kasnije posle podne i krajem dana kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije, a tokom večeri i na jugoistoku. Ponegde se u ovim predelima očekuju i jači pljuskovi sa grmljavinom, uz nešto obilnije padavine, pri čemu lokalno može pasti i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Iako se ponegde očekuju intenzivniji grmljavinski procesi, nema opasnosti od jačih oluja i vremenskih nepogoda. Maksimalna temperatura biće danas od 25 do 29°C.

Sutrašnji dan doneće više oblaka, ali i kišu i pljuskove sa grmljavinom, uglavnom i naročito u južnim, centralnim i istočnim predelima. Maksimalna temperatura biće od 24 do 28 stepeni, u Beogradu do 26 stepeni. Jugoistočni vetar biće u pojačanju.

Nedelja i ponedeljak biće znatno sunčaniji, uz pravo letnje vreme i uz temperature u većini predela oko 30 stepeni. Već u utorak dolazi novo prolazno naoblačenje sa padavinama.

Za razliku od prve polovine seprembra, uz sunčano, stabilno i pravo letnje vreme, druga polovina septembra biće nešto nestabilnija i promenljivija, ali i dalje ostaje toplo.

Izvor: telegraf.rs