Ćerke bliznakinje Matije Bećkovića: Olja je bila udata za sveštenika, a Ljudmila nije poznata javnosti (FOTO)

|

Matija Bećković, istaknuti književnik, filolog, kao i redovni član Srpske akademije nauke i umetnosti. Tokom života napisao je vanvremenska dela.

Svoju prvu poeziju posvetio je najvećoj životnoj ljubavi Veri Pavladoljskoj sa kojom je ostvario porodicu i dobio dve naslednice Olju i Ljudmilu.

Svi znamo Olju, novinarku i televizijskog voditelja autorske emisije “Utisak nedelje”, koja je 5 minuta mlađa Ljudmilina sestra, bliznakinja.

Sestre su nasledele umetničku crtu od roditelja, Ljudmila je profesor muzike, dok je Olja diplomirala glumu, ali pored toga njih dve su potpuno različite.

“Želela sam da budem sličnija Ljudmili, smirenija, darovitija, prirodnija. Fizički smo sasvim različite, toliko da u mladosti nije bilo uverljivo ni da smo sestre. Nekim čudom, s godinama sve više ličimo. Ljudi se manje zaprepašćuju kad čuju da smo bliznakinje. Različite smo, koliko se razlikuju leva i desna ruka – ja sam levoruka. Ljudmila je daroviti umetnik, stvaralac,u svakom smislu. Ja sam tumač stvaralaštva. Ona vidi šta ja ne vidim, ja razumem ono što ona ne razume. Idealan par”, rekla je jednom prilikom Olja Bećković.

Izvor: kurir.rs