Cena paste za zube zaprepastila kupce: “Od sada ih nosim kao poklone” – Papreno košta i kad je na akciji

|

Na društvenim mrežama je objavljena fotografija koja je nastala u jednom marketu u Srbiji a na kojoj možemo videti da pasta za zube košta 720 dinara i to na akciji.

Fotografija je objavljena na društvenoj mreži X uz šaljivi komentar: “Dobro, sad razumem zašto toliko ljudi ima loše zube”. Mnoge ljude šokiralo je da pasta za zube košta 720 dinara. Dodatno zaprepašćuje to što se radi o akcijskoj ceni. U redovnoj prodaji pasta za zube sa fotografije košta 890 dinara.

Poskupljenja su skoro svakodnevna, ali pojedini proizvodi dostižu bezobrazno visoke cene.

“Moram da priznam, i mene su onomad iznenadile cene paste za zube. Sledeći put ih nosim kao poklone”, Pa dobro, ima i tri puta jeftinijih. Nije do cene nego nebrige za sopstveno zdravlje”, ređaju se komentari, a može da se zaključi da je cena razbesnela kupce.

Inače, prosečna neto plata je u decembru iznosila 95.093 dinara (811 evra), dok je bruto plata, sa obračunatim porezima i doprinosima iznosila 130.405 dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku. U periodu od januara do decembra 2023. godine, i neto i bruto plate porasle su za 14,8 odsto nominalno, a 2,4 odsto u realnom iznosu.

Izvor: mondo.rs