Bruka koju su učinili prema Noletu živeće večno: Dan kada je Đoković osvojio Vimbldon, a pao na 7. mesto sveta

|

Novak Đoković je pobedom na Vimbldonu došao do 21. Grend slem titule, ali je spletom okolnosti, umesto da njegovo ime prednjači na ATP listi, pao na 7. mesto.

Kao što je poznato, ATP je odlučio da Vimbldonu uskrati bodove zbog odluke tog turnira da ne dozvoli ruskim i beloruskim teniserima da učestvuju.

To je najviše uticalo na igrače koji su imali uspeha prošle godine, pogotovo na Novaka koji je osvojio turnir, odbranio titulu, a ipak izgubio 2.000 bodova.

Tako je sa trećeg mesta završio na sedmom, a pretekli su ga Rafael Nadal, Stefanos Cicipas, Kasper Rud i Karlos Alkaraz.

Svi su izgubili neke bodove, ali je među prvih 10 samo Đoković propatio zbog odluke ATP-a.

U Top 10 je zagazio Janik Siner koji je sada 10. teniser sveta, najveći pad je doživeo Mateo Beretini koji je sada 15. na planeti, četiri mesta gori nego što je to bio pre Vimbldona.

Što se tiče srpskih tenisera, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović su zamenili svoja mesta, pa je Fića sada 30. na listi, a Miša odmah iza njega.

Laslo Đere je skočio za četiri pozicije i sada zauzima 53. mesto, a žestoko mu se približio Dušan Lajović koji je sada četiri mesta iza njega uz skok od +4.

Izvor: telegraf.rs