Brineta sa krupnim loknama: Osvanula slika Zorane Mihajlović iz školskih dana – Nikada je ne biste prepoznali

|

Jednu od najpopularnijih žena na političkoj sceni Srbije Zoranu Mihajlović, bivšu potpredsednicu Vlade i ministarku rudarstva i energetike, javnost je upoznala kao atraktivnu plavušu, uvek besprekorne šminke i frizure.

Ipak, retke fotografije iz školskog doba dokazuju da je Zorana Mihajlović u mladosti izgledala mnogo drugačije, ali ne i manje upečatljivo. U danima pre punoletstva bila je brineta krupnih lokni i širokog osmeha.

Nakon srednje škole upisala je Ekonomski fakultet na kojem je diplomirala 1993. godine. Ubrzo se zaposlila kao profesorka u Prvoj ekonomskoj školi, gde su je učenici prozvali Zmihajlović.

Zorana ni kao studentkinja nije sedela skrštenih ruku, već je sama htela da zarađuje svoj džeparac.

“Bilo je to 1988. godine, vreme nemaštine. Zaposlila sam se u jednoj beogradskoj zlatari, a moja mama se jako plašila što tamo radim jer je rat bio na vidiku, a kriminal cvetao. U to vreme počeli su da obijaju zlatare i nije bilo naivno. Tu sam dobila prvu platu, mislim da je bila oko trista evra. Lepa je to zarada bila, sećam se da sam je potrošila na poklon za mamu, da se manje brine za mene”, ispričala je bivša ministarka jednom prilikom.

Izvor: hellomagazin.rs