Bogdanović utučen posle poraza: “Mogli smo bolje u odbrani” – Pešić ne krivi sudije, a evo šta je rekao Aleksa

|

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović obratio se javnosti je nakon poraza u finalu Svetskog prvenstva.

“Šta da kažem… Kad smo počinjali niko nije verovao u nas. Presrećan sam zbog ove grupe momaka i ponosan na njih i način na koji su pristupili od samog početka. Mnogo rada je uloženo, preponosan sam na svakog”, izjavio je srpski kapiten.

Osvrnuo se na završnicu utakmice kada je Marko Gudurić promašio trojku za izjednačenje.

“To je košarka. Jednom lopta uđe, jednom ne. Mogli smo i malo bolje u odbrani. Ova ekipa Nemačke je građena godinama, imaju kvalitet i dokazali su se najbolje na turniru. Pored milion grešaka bili smo u situaciji da pobedimo”, rekao je Bogdan i dodao:

“Ovo će tek kroz par godina da se vidi koji je to uspeh. Lošije je kad se završi porazom, ali treba da budemo presrećni što smo došli do ovde. Nama je bio cilj da se plasiramo na Olimpijske igre i plasirali smo se u finale napravili veliki korak i bili smo tu u igri posle treće četvrtine iskreno oni su bili bolji i ceo turnir su to pokazivali da znaju da igraju dok je nama malo falilo iskustva i stvarno sam ponosan na momke jer su se borili od početka pošto nisu gubili nadu i podržavali se sve vreme”, zaključio je Bogdanović.

Medijima se obratio i Aleksa Avramović.

“Napravili smo veliki uspeh, naše glave su već gore, naš sledeći cilj su Olimpijske igre, da budemo bolji. Nemačka je odlična, prošle godine su uzeli bronzu, možda je njihova fizikalnost presudila. Imali smo šut da izjednačimo na 40 sekundi do kraja, promašili smo. Imali smo toliko problema, znate svi šta se desilo sa Borišom Simanićem, potom se Dobriću iščašio zglob na početku meča. Znate koliko je on važan. Nikola Milutinov je isto imao problema, ali to nije stvar. Znam da smo učinili zemlju srećnom. Iskreno sam tužan što nismo pobedili, ali već sutra ću se smešiti”, poručio je borbeni Avramović.

Potom je govorio selektor Svetislav Pešić.

“Čestitke timu Nemačke, oni su igrali 40 minuta na visokom nivou, veoma fizikalno. Da kažemo da jedan tim kakav je Nemačka, uspeli su da pobede sve mečeve od početka do kraja. Za nas je situacija takva kako je Aleksa rekao. Imao je problema sa mišićima posle Kanade, medicinski radnici su dali sve od sebe, ali za 48 časova je bilo teško pripremiti Milutinova. Na početku smo izgubili važnog igrača. Bogdanoviću je bilo loše pred meč, nije znao da li će moći da igra. Ja toliko problema nisam video u životu. Ja to moram da kažem, jer je to istina. Svakako, svaka čast Nemcima, igrali su sjajno, srećan sam zbog trenera, igrača, zaslužili su ovu titulu. Ponosan sam na svoje igrače. Ko ne može da bude ponosan na ovaj tim? Kao što je rekao Aleksa – na 35 sekunde do kraja smo imali otvoren šut koji smo promašili. Ovo je finale. Morate da budete u boljem stanju”, poručio je Pešić.

Izvor: telegraf.rs