Bivši učenici škole iz Mladenovca otkrivaju šta znači natpis na Uroševoj majici: Nema veze sa nikakvom ideologijom

|

Majica koju je Uroš Blažić u trenutku hapšenja imao na sebi izazvala je mnogo pažnje u javnosti. Mnogo se nagađalo o detaljima sa majice, a sada su bivši učenici škole u Mladenovcu otkrili istinu.

Radi se zapravo o majici maturanata Ekonomsko-trgovinske škole iz Sopota, koju su učenici nosili pre 16 godina na ekskurziji u Španiji, Italiji i Francuskoj.

“To je majica koja predstavlja oficijalnu majicu maturanta Ekonomsko-trgovinske škole iz Sopota koji su 2006. godine nosili na ekskurzij u Španiji, Italiji i Franscuskoj”, potvrdio je za Nova.rs Stevan Vlajić osnivač pokreta „Samo jako“ i koordinator incijative „Zeleni presek“, čiji je drug kreirao spornu majicu i dodao:

“On je ubica, ali nema apsolutno nikakvu ideologiju. Jednostavno, kada se neko dobro zagleda, vidi se da je na majici nacrtana teritorija Španije, Italije i Frnacuske – gde se održavala i ekskurzija , Piše i ‘Generation 88 on tour’. ‘Serbia’ piše pozadi. To je manipulacija koja se provlači a rečeno je da je važno da se ne šire lažne informacije”, poručuje Vlajić.

Ponavlja da je prijatelj koji je štampao te majice pozvao i pitao da li je moguće da se ovo dešava.

„Ubica nema veze ni sa kakavom ideologijom, jedino ako ‘Kristijanizam’ nije ideologija“, zaključuje sagovornik pomenutog portala.

Izvor: nova.rs