Bili su suđeni jedno drugom: Žarku i Aniti putevi su se ukrštali kao na filmu – “Zavoleo sam je jer je čitavim bićem svojim uz mene”

|

Žarko Laušević retko je davao intervjue, ali je zato napisao tri knjige, tri bolne ispovesti o danima koje je proveo u zatvoru, prožete sećanjima na život pre događaja koji mu je 1993. godine okrenuo život naglavačke.

Dok je izdržavao kaznu u zatvorima u Spužu i Požarevcu, razveo se od prve supruge Maje, s kojom ima dvoje dece. Sina Dušana svojevremeno smo gledali s njim u filmu „Bolje od bekstva”, a ćerka Asja živi u Čikagu, gde radi kao grafički dizajner.

Žarko se od Maje razveo nakon 13 i po godina braka i 17 godina zajedničkog života. Tako je napisao u knjizi. Tada je otkrio i da se ljubav sa sadašnjom suprugom dogodila dok je još bio sa Majom. Preciznije, tokom snimanja „Boja na Kosovu”, gde je igrao Miloša Obilića. Anita je bila šminkerka.

„Da, nama se desila ljubav. Shvativši da ipak želim da sačuvam svoj brak, ona se udala i rodila ćerku Andreu”, napisao je Žarko.

„Zašto sam je zavoleo? Zato što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona ume da se veseli mom uspehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio. I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad”.

Anita Roganović razvela se u junu 1995. godine a Žarko 1996, sedam meseci kasnije.

„23. januar. Utorak, 907 dan: Danas se razvodim posle trinaest i po godina braka ili sedamnaest godina i četiri dana zajedničkog života… Od danas će Anita moći legalno da me posećuje”, napisao je Žarko Laušević u svom zatvoreničkom dnevniku.

Anita se nakon razvoda odselila u Njujork, gde je kao scenski šminker i frizer ostvarila zapaženu karijeru. Njeno ime može se naći na odjavnoj špici mnogih holivudskih ostvarenja, čak je dobijala i značajne nagrade.

Kada je izašao iz zatvora, u Ameriku je otišao i Žarko. Putevi su im se opet ukrstili u drugom delu sveta, i od tada se nisu razdvajali. Kruna ove velike ljubavi je ćerka Jana.

Izvor: hellomagazin.rs