Beograđanka jela pečenog oslića – Unutra naišla na nešto odvratno: “Hoću li se zaraziti?” (FOTO)

|

Božićni post je ove godine počeo 28. novembra i traje do 6. januara, a danas se u Srbiji slavi najveća slava Sveti Nikola gde polovina ljudi slavi, a druga polovina ide na slavu.

Tokom Božićnog posta se ne jede meso, beli mrs i ja, ali riba je dozvoljena svake subote i nedelje. Zbog posta u ribarnicama je povećana potražnja za ribom, a posebno sada zbog slave.

I na društvenim mrežama često se vodi polemika o ovogodišnjoj ceni ribe, a dešava se i da pojedini potrošači imaju neprijatna iskustva sa ribom. Na Instagram stranici serbialive_beograd pojavila se objava u kojoj žena tvrdi da je u pečenom osliću pronašla crve.

“Jela sam pečenog oslića ribu i ne znam jesu li ovo crvi u njoj. Ako jesu mrtvi su i hoću li se zaraziti”, upitala je ona korisnike društvenih mreža.

Inače, sirova ili slabo pečena, slatkovodna riba je pravi izvor parazita. Međutim, postoji mišljenje da je morska riba u tom pogledu sigurna.

“Anisacidoza pogađa gotovo sve vrste morskih riba. Crvi se mogu naći u stotinama vrsta riba kao što je bakalar, smuđ i losos, a verovatnoća da se crvi nađu u haringi iz Severnog mora i Baltika je gotovo 100 odsto”, stoji na portalu Najžena.

Izvor: kurir.rs