Benzinska stanica greškom naplaćivala nižu cenu goriva: Građani punili rezervoare za sitniš

|

Mnogi vozači bi dva puta razmislili pre nego što napune rezervoar svog automobila do kraja, ali u Kampenhoutu u Belgiji bilo je prometnije nego ikad. Tome je doprinela greška na benzinskoj stanici.

Prolaznici su se prijatno iznenadili kada su videli cene na samouslužnoj benzinskoj stanici: 1.077 evra za litar dizela i 1.2 do 1.3 evra za litar benzina.

Mnogi su pomislili da je samo greška na elektro znakovima, ali ko je uistinu otišao na sipanje goriva, otkrio je da su te cene stvarne. Vest se velikom brzinom proširila društvenim mrežama i nije potrajalo dugo pre nego što je nastala velika saobraćajna gužva. Činilo se kao da je celi Kampenhout došao da napuni retervoar automobila, a i nekoliko rezervnih kanistera usput.

U međuvremenu se pokazalo da grupa Colruyt, pod koju spada benzinska stanica DATS24, nije primetila svoj propust. Sve što je lepo kratko traje, a nije ni objavljeno koliko je dugo trajao ovaj „nepredviđeni popust“ i koliko ga je kupaca uspelo iskoristiti. Inače, litar dizela sada košta dva evra.

Izvor: telegraf.rs