Barbara i Mileta započeli krajnje neobičan biznis: Tiče se beba – Nude uslugu koju do sada niste mogli dobiti u Srbiji

|

Spa-centri su postali sve popularniji način relaksacije za odrasle, a sada u njima mogu da uživaju i bebe. Prema rečima stručnjaka, hidroterapija znatno pomaže u razvoju motoričkih i psihosocijalnih veština mališana.

Zvuči pomalo čudno, neki kažu i nepotrebno, ali koristi su višestruke. Malim plivačima voda baš prija. U hidro kadama je topla prečišćena voda temperature između 32 i 37 stepeni, a male okrugle gume za plivanje omogućavaju da im glava uvek bude iznad vode. Bezbednost i higijena su, ističu, Barbara i Mileta, prioritetni, a koristi od ovakvih tretmana za decu su mnogobrojne.

„Bebe se mogu kupati ovde od 14 dana od rođenja do godinu i po dana. Samo plutanje traje maksimalno do 30 minuta. Sve preko toga ne valja jer njima je više od trideset minuta plutanja kao nama sat i po vremena trčanja. Utiče na mentalni razvoj, na bolji razvoj mišića, utiče i na to da bebe brže prohodaju. Utiče na grčeve kod beba, na refluks i bolji rad creva“, objašnjava Ivana Simć iz jednog prestoničkog spa-centra za bebe.

Barbara i Mileta su ideju doneli iz Holandije, u kojoj je ovo veoma popularno. Kako kažu, napustili su rodnu Holandiju, i sa dvoje dece došli u Srbiju da otvore nešto lepo za budućnost dece, objasnio je Mileta Pantić, vlasnik spa centra za bebe.

Priznaju, trebalo je vremena da koncept bude prihvaćen i u Srbiji. Roditelji i dalje imaju mnogo pitanja.

“Ili zovu ili u porukama pišu – šta, kako? Da li treba nešto da ponesu? Mi kažemo: ‘Ništa, samo bebe i to je to’. I osmeh“, kaže Barbara Pantić.

Spa-centar za bebe otvoren je početkom aprila, i kroz njega je prošlo oko dve stotine mališana. Sam koncept osmislila je Laura Sevenus, svetski priznati instruktor plivanja, a njeni programi omiljeni su u Engleskoj, Južnoj Africi, Španiji, Australiji i drugim zemljama.

Izvor: rts.rs