Alkaraz razoren posle eliminacije u Parizu: “Ovo boli, sve opcije su nestale” – Španac se predao pred Đokovićem

|

Mladi španski teniser Karlos Alkaras je na iznenađenje mnogih izgubio prvi meč na mastersu u Parizu i takmičenje završio pre nego što je iko očekivao. Eliminisao ga je Roman Safjulin (6:3, 6:4), a Alkaraz je za španske medije nakon neuspeha rekao da je ovo jedan od najbolnijih poraza u karijeri.

Eliminacija je drastično smanjila šanse da Alkaras prestigne Novaka Đokovića i 2023. završi kao najbolji teniser planete. Đoković će bez obzira na učinak u Parizu ostati na vrhu poretka i 6. novembra. Na toj poziciji ostaje garantovano do kraja Završnog mastersa – što je obezbeđenih 399 nedelja. U Torinu će i definitivno biti jasno ko će biti prvi na kraju godine, ali je Alkaras od te borbe već odustao:

“Posle ovog poraza nemam više opcija, sve opcije koje sam imao da završim kao broj jedan na kraju godine su nestale. Više ni ne mislimo o tome, šanse su mi nula”, izjavio je Karlos Alkaras nakon rane eliminacije sa mastersa u Parizu.

Umor je ponovo bio uzrok lošeg izdanja mladog Španca. Sam je priznao da se osećao sporo i poručio da ima “mentalni problem” koji ga sputava u ovoj fazi karijere.

“Tenis koji igram zahteva veliku fizičku potrošnju, mnogo su mi nedostajali mobilnost i brzina, osećao sam se sporo”, priznao je Alkaraz.

Španac je iskreno govorio o stanju u kom je trenutno, nakon poraza koji ga je uzdrmao.

“Boli kada gubite u prvim rundama turnira za koje se nadate da ćete stići do završnice. Ovo je dan kada ne želim da razmišljam o narednim danima, o treniranju. Ali mora da se nastavi, ostao je još jedan turnir. Ovaj poraz mnogo boli. Ostalo je još mnogo dana treninga da dostignem nivo koji želim, ali sada nemam hrabrosti da pričam o tome. Posle ovog poraza moram da napravim distancu pre nego što budem pričam o budućnosti i šta treba da uradim”, zaključio je Karlitos.

Izvor: sportal.blic.rs