Aleksandar Vučić o RIK-u: Ja učestvujem od 1993. i uvek se na isti način izborne komisije ponašaju – novi rezultati RIK-a

|

Republička izborna komisija (RIK) sinoć nije saopštila preliminarnu izlaznost na predsedničkim i vanrednim parlamentarnim izborima održanim u Srbiji. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se to uvek dešava, na apsolutno svim izborima.

Vučić kaže da SNS ima svoj štab i da se na ozbiljan način bave politikom, sa ljudima koji rade profesionalno i da će te rezultate koji su oni saopštili prikazati svi.

„RIK po zakonu ima 96 sati vremena. Zašto se njima ne žuri, zašto gospoda neće da rade u 11 uveče ili u ponoć, a mi hoćemo ili moramo, to je nešto sasvim drugo. Ali oni će u skladu sa zakonom izaći sa rezultatima“ On je naveo da se uvek to dešava na „apsolutno svim izborima“. „Ja učestvujem od 1993. i uvek se na isti način izborne komisije ponašaju“, naveo je Vučić sinoć, obraćajući se u izbornom štabu.

Vučić je rekao da je ponosan na činjenicu da je uspeo da uradi “nešto što niko u Srbiji nikad nije uspeo”, navodeći da je u prvom krugu osvoji po oko 2.245.000 glasova.

REPUBLIČKA IZBORNA KOMISIJA – TRENUTNO STANJE

Na obrađenih 90,34% biračkih mesta SNS 43,57, Ujedinjeni za pobedu 12,96, Vučić 59,55

Republička izborna komisija saopštila je da je na osnovu 90,34 odsto obrađenih biračkih mesta lista „Zajedno možemo sve Aleksandar Vučić“ osvojila 43,57 odsto glasova, dok je na predsedničkim izborima, na osnovu 90,71 odsto obrađenih biračkih mesta, Aleksandar Vučić odneo pobedu u prvom krugu sa 59,55 odsto osvojenih glasova.

Izvor: rs.n1info.com