Albanci hoće da otvaraju riblje restorane u Srbiji: Predsednik Vučić najavio jedinstvene radne dozvole

|

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, jutros je izjavio da će sporazum o jedinstvenim radnim dozvolama među zemljama u okviru incijative Otvoreni Balkan “verovatno početi da se primenje od 1. januara iduće godine” i da je “ostalo da se završe samo neka tehnička pitanja”.

Prema njegovima rečima, danas će biti donete odluke oko uvezivanja elektronskih i drugih sistema. Na pitanje šta je urađeno i koliko je promenjeno od prethodnog sastanka Otvorenog Balkana u Beogradu u novembru, predsednik Srbije je rekao da se “mnogo promenilo i da su svi timovi donosili odluke brzo i efikasno”.

“Sinoć smo razgovarali i sa gospodinom Dimitrom Kovačevskim koji je predviđen za novog premijera Severne Mekedonije, i on je posvećen u potunosti Otovrenom Balkanu i nastavićemo to da radimo. Sa mnogo vere i energije ovo radimo jer znamo da ćemo tako da olakšamo našim građanima – rekao je Vučić i dodao da su “sinoć razgovarali i sa nekim albanskim biznismenima koji hoće da ulažu novac u Srbiju i da otvaraju riblje restorane ovde”, napomenuo je Vučić.

Predsednik je naveo i da je veliki broj srpskih biznismena zainteresovan za ulaganje u albansko tržište.

“Ponosan sam što mogu da im pomognem, a voleo bih da nam se pridruze svi ostali. Za nas bi bilo mnogo važno da to bude BiH, naravno i za Crnu Goru i prištinski deo. Posebno za BiH, jer ćemo danas razgovarati kako kroz elektronsko uvezivanje da se otvare popusti za građane Otvorenog Balkana”, rekao je Vučić.

“Ako za građane iz Skoplja imate popust, kako je moguće da nemate za građane BiH?”, upitao je Vučić. Na pitanje da je Otvoreni Balkan otvoren i za Sarajevo, Podgoricu i Prištinu kakav je smisao ako od njih nema odgovora, Vučić je rekao da je “to njihov izbor”.

Izvor: rts.rs