Ako imate zemlju na selu, lako možete napraviti vikendicu od transportnih kontejnera: Gradi se brzo, troškovi održavanja minimalni

|

Srbi su oduvek voleli velike kuće u koje staje nekoliko generacija. Međutim, vremena su se promenila, te sve više ljudi traži “parče raja” na selu, a za tako nešto vam ne treba puno truda i ulaganja. Budući da su Amerikanci majstori u pravljenju ovakvih kućica, predlažemo njihovo rešenje.

Oni ovakve kućice prave od transportnih kontejnera, ali realno je da mogu da se naprave i od cigle. Kad iskopate taj temelj i započnete gradnju bitno je na umu imati jednu stvar: za sreću je potrebno malo.

Dovoljno je da na selu imate vikendicu sa jednom spavaćom sobom, dnevnim boravkom, kuhinjom i kupatilom. Sve ostalo je suvišno.

Kao primer vam predstavljamo kuću jednog američkog para koji je svoje parče raja napravio od kontejnera, a sve u želji da žive bez hipoteke, kredita i velikih izdataka. Priču o njihovom životu i šta ih je nateralo da naprave ovaj svoj mali dom, pogledajte u videu u tekstu.

Ovo bi bilo sjajno rešenje za sve one koji traže beg od gradske gužve, ali i za porodice sa decom koja će uživati u prirodnom okruženju. Ukoliko uložite u instalacije i izolacije, vikendica bi mogla postati i vaš drugi dom.

Izvor: stil.kurir.rs