“Završi se i 8. razred…Koga danas iz detinjstva ispratiti”: Objava Nine Kobiljski kida dušu a tek crtež dve sestre

|

Tragedija u školi Vladislav Ribnikar, od koje je prošlo nešto više od godinu dana, i dalje kida dušu i izaziva suze. Deca koja su ubijena 3. maja prošle godine u smrtonosnom pohodu njihovog vršnjaka koji je naouržan došao na nastavu bili su sedmaci. Juče bi završili osnovnu školu.

Prerano prekinuta mladost nije dočekala da se, zajedno sa drugovima, raduje maturi, uživa u smehu i pesmi, pravi planove za budućnost. Porodice stradalih učenika svoju tugu i bol nose dostojanstveno, a sećanje na one koje su najviše voleli s vremena na vreme podele i u javnosti.

Jučerašnji dan, kada su učenici Vračara obeležili kraj škole i šetnjom odali počast poginulim drugovima, bio je posebno bolan za Ninu Kobiljski, majku stradale Eme.

Uz crtež na kojem je njena devojčica prikazana kao anđeo na nebu, dok je mlađa sestra sa zemlje drži za ruku, Nina Kobiljski je napisala:

“Završi se i 8. razred… Koga danas iz detinjstva ispratiti? Sa kim se radovati? Koga na novom početku bodriti? Nad kim bditi i za koga se nadati? Koga usmeravati? Koga sa ljubavlju stasalog gledati”, zapitala se slomljena od bola Emina mama.

Uz emotikone slomljenog srca Nina Kobiljski je dodala:

“Danas njihove drugare, a njima se moliti, zauvek ih voleti i ovu strahotu uz večnu ljubav nekako preživeti… Zauvek Ema, Andrija, Adrijana, Katarina, Sofija, Ana, Bojana, Mara, Angelina i čika Dragan”.

Izvor: hellomagazin.rs