Završeno saslušanje producentkinje sa Pinka koja je kolima udarila devojčicu na pešačkom: Tužilaštvo traži pritvor

|

U vezi sa saobraćajnom nesrećom koju je na Voždovcu izazvala Nina Kovačević, producentkinja sa TV Pink, a u kojoj je teško povređena devojčica (15), oglasilo se Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu koje postupa u predmetu. Kovačevićeva je danas saslušana, a tužilaštvo je zatražilo da joj se odredi pritvor do 30 dana.

„Povodom saobraćajne nezgode od dana 26.6.2024.godine u Beogradu, u Ul.Vojvode Stepe, kojom prilikom je maloletna M.Đ zadobila teške telesne povrede, dana 28.6.2024.godine u Drugo OJT U Beogradu dovedena je osumnjičena N.K, prethodno zadržana od strane MUP RS po nalogu Tužilaštva, radi saslušanja, zbog krivičnog dela Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja- čl.297 st.1 u vezi čl. 289 st.1 KZ. Osumnjičenoj je na teret stavljeno da je predmetnu saobraćajnu nezgodu izazvala sa umišljajem, s obzirom da je vozilom upravljala pod dejstvom alkohola od 1.51 promila alkohola u krvi i jer je do nezgode došlo na pešačkom prelazu“, stoji u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičena je iznela svoju odbranu, nakon čega je Drugo OJT u Beogradu podnelo predlog Drugom osnovnom sudu u Beogradu za određivanje pritvora kako ne bi uticala na svedoke, odnosno oštećenu i očevice događaja, zatim kako ne bi ponovila krivično delo, a s obzirom da je prema podacima iz registra prekršajnih sankcija protiv osumnjičene podneto 33 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog izvršenja prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, a po kojim zahtevima je Prekršajni sud u Beogradu doneo 11 osuđujućih presuda, ali i zbog uznemirenja javnosti.

Tužilaštvo nastavlja rad u predmetu sprovođenjem ostalih dokaznih radnji.

Nesreća se dogodila u sredu uveče na Voždovcu, a devojčica je udarena dok je prelazila pešački prelaz. Kako je MUP ranije saopštio, protiv Nine Kovačević podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršila teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Rečeno je i da je Kovačevića bila pod dejstvom alkohola u trenutku nesreće.
Kovačević je javnosti postala poznata kada je u toku protesta „Srbija protiv nasilja“, okupljenima ispred TV Pink pokazivala srednji prst i smejala se sa terase zgrade.

Izvor: nova.rs