Vučić se uživo obraća naciji: “Dečak je na posebnom delu klinike za neuropsihijatriju” – Otkrio detalje dečakovog iskaza

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić trenutno održava vanrednu konferenciju za novinare nakon što je danas, u beogradskoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubijeno osam đaka i pripadnik obezbeđenja. Predsednik Vučić je, nakon minuta ćutanja, rekao da je ovo za Srbiju jedan od najtežih dana u savremenoj istoriji.

“Izražavam saučešće porodicama, roditeljima, braći, sestrama, dekama i bakama ubijene dece. Deci, porodici ubijenog radnika obezbeđenja. Srbija je u tuzi ujedinjena, ta tuga je tolika da je ne pamtimo… Ali, kada smo u tuzi ujedinjeni moramo da sagledavamo uzroke i odgovornost svakog od nas, da tražimo rešenja da nam se ovako nešto, ma koliko bilo nepredvidivo i neočekivano, nikad više ne ponovi”, započeo je Vučić.

Predsednik je rekao da ni on, niti bilo ko nije žurio danas sa izjavama jer su želeli da sagledaju gde je sve sistem pogrešio.

“Sve to i gde leži odgovornost svakog od nas, jer decu roditeljima da vratimo ne možemo”, rekao je Vučić sa suzama u očima.

Kako je otkrio, dečak osumnjičen za zločin se nalazi na posebnom mestu.

“Biće smešten u posebnom delu klinike za neuropsihitriju. Njegov otac je kao vlasnik oružja koje je očigledno nepropisno držao i čuvao, iako je imao sve neophodne dozvole uhapšen”, rekao je Vučić.

“Dečak od ovog trenutka se nalazi na posebnom mestu. Biće smešten u posebnom delu klinike za neuropsihijatriju. Njegov otac je, kao vlasnik oružja koje je nepropisno držao i čuvao iako je imao dozvole, uhapšen, privedena je i majka, zbog mnogo priča i mnogo laži koje se šire društvenim mrežama, dužan sam da kao predsednik govorim o stvarnim odgovornostima”.

“Policijski službenici su obavili posao i pre nego što se sve dogodilo. Obezbeđenje dobro. Čovek koji je ubijen čak je razmenjivao poruke sa dečakom. Bio je dobri duh škole”.

“Ne mogu da govorim o imenima, po zakonu, moram da čekam tužioce. Pošto sam slušao i čitao različite priče kako se deca i roditelji bore za opstanak. Ovde je sve suprotno. Ovi ljudi su dobrostojeći. Njihova primanja nisu manja od 300.000. Reč je o ljudima koji su bili uzorni, krem dela krem društva. Lekar i profesor. Otac je napravio jedan prekršaj u životu. Čista biografija”.

“Dečak je u izjavi na čudan način objasnio da je sve to planirao. Pričaju da je pretio bombama ranije. Molim vas, ne izmišljajte. Nikad nije pretio. On je planirao da baci molotvljeve koktele da niko ne bi mogao da uđe dok ne završi šta je planirao. Međutim, uplašio se posle prvog koktela, pa je stao”.

“On je tražio od roditelja i u školi premeštaj u drugi razred. Bio je najbolji učenik i svi su ga izbegavali. Tražio je premeštaj tamo gde je imao trojicu drugara i dobro se snašao. Za roditelje nije imao šta da kaže, osim da su od njega tražili samo bolje rezultate. A nešto slabije rezultate je imao samo kad je bio zaljubljen. Ni u novom razredu se nije snašao i odlučio se na monstruozni čin”.

Izvor: kurir.rs