“Vratio bih Tadića kući, rekao sam Piksiju da to uradi”: Savićević opleo po Tadiću – Podržao ga bivši Zvezdin igrač

|

Fudbalska reprezentacija Srbije je na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj eliminisana u grupi, a osim lošeg rezultata, pamtiće se i skandali. Mnogo nemira uneo je kapiten Dušan Tadić izjavom nakon meča sa Engleskom kada je rekao da je nezadovoljan jer je počeo meč sa klupe i kako misli da je “najbolji i najspremniji” igrač ovog tima.

Gostujući u emisiji “Sportlajt” na “Sport klubu” Dejan Savićević je komentarisao ovu izjavu kapitena Srbije. On je istakao da se ne slaže sa njim, ali je takođe istakao da je posle meča kvalfiikacija za Euro 2024 u Podgorici između Crne Gore i Srbije sugerisao Draganu Stojkoviću Piksiju da je vreme da se zahvali Tadiću i udalji ga iz tima.

“Ovo što se desilo sa ovim Tadićem… Mislim ja sam Piksiju govorio posle naše utakmice o Podgorici da treba da razmišlja da mu se zahvali i da nađe drugo rešenje jer on da je tu utakmicu pogledao kući kako je odigrao ovde u Podgorici bio je najslabiji na terenu od 20 i kusur igrača. Da nije ušao Vlahović i da mi nismo imali taj jedan peh da li je bio faul ili nije bio faul Crna Gora ne bi izgubila tu utakmicu. Ovako gledajući ovo Evropsko prvenstvo ne znam zašto se Tadić ljutio ako je Piksi rekao da će da ga stavi drugu utakmicu da počne, da mu treba svež, da on u 36. godini da jednu izjavu gde kaže da je najbolji i da je najspremniji. Malo… Ja sam završio karijeru sa 35 godina i znam kakav sam bio kad sam završavao karijeru i nikad to ne bih izjavio. Sa 25 godina da, sa 35 godina bih ćutao i bio bih srećan da budem u krugu reprezentacije. Piksi je pogrešio što mu se nije zahvalio pred ovo Evropsko prvenstvo. Oborio je sve te rekorde koje je ganjao, koje je trebalo da obori. Mislim da je trebalo da mu se zahvali, a posle već kad ga je poveo i rekao mu da će igrati drugu utakmicu od početka i da on to izjavi posle utakmice ja bih ga vratio kući u Beograd lagano. To bi mu bio moj odgovor”, obrazložio je Dejan Savićević.

Njegovo mišljenje deli i nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde Dragiša Binić koji smatra da je Savićević u pravu i da takođe ocenjuje da bi reprezentacija dobila na disciplini i čvrstini da je selektor Stojkovič vratio Tadića u Beograd.

“Totalno je u pravu. Nema drugi odgovor. Tako da napravi igrač, to smo mi svi doživljavali i u pravu je Dejo. U 25 bih možda odgovorio, a u 30 i nešto ne jer je to normalno. A drugo nije potvrdio utakmicama koje je igrao za reprezentaciju. Ja bih razumeo da je on nosio utakmice, nigde on meni nije bio vođa u igri. Čak nije ni tip čoveka koji je vođa u timu. Nije imao nikakvo pravo da kaže da je on najbolji. Lepo je to da mislliš, ali nije u redu to da uradiš. Mi bi možda napravili, malo bi se stisli. malo bi napravili neku situaciju da je tako reagovao. Trebalo je da ga odmah vrati i gotovo”, dodao je Binić.

Upitan je Savićević i da li misli da bi mogla Srbija dugoročno da igra sa dva napadača.

“Srbija ima dva dobra špica i to su Mitrović i Vlahović. Sigurno da Srbija nekje utakmice može da igra sa dvojicom u špicu napada. Neke utakmice koje igrate sa jačim protivnikom onda verovatno mora se popuniti ta sredina terena ako je protivnik opasniji i može da zapreti. U zavisnosti od protivnika trebalo bi da igra jedan špic”, zaključio je Savićević.

Izvor: mondo.rs