Vlasnik streljane u koju je išao dečak ubica sa Vračara proglašen krivim: Pala prva presuda u slučaju “Ribnikar”

|

Viši sud u Beogradu danas je doneo i javno objavio presudu kojom je prihvaćen sporazum o priznanju krivičnog dela zaključen između javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i okrivljenog Ratka Ivanovića, sa braniocem. On je osuđen na pet meseci kućnog zatvora zbog davanja lažnog iskaza tokom istrage koja je vođena protiv Vladimira Kecmanovića, oca dečaka ubice.

“Okrivljeni Ivanović Ratko oglašen je krivim zbog izvršenja krivičnog dela davanje lažnog iskaza i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet meseci, a koja će se izvršiti na taj način što osuđeni ne sme napuštati prostorije u kojima stanuje, osim u slučajevima propisanim zakonom koji uređuje izvršenje krivičnih sankcija i to bez primene elektronskog nadzora”, saopštili su iz Višeg suda u Beogradu.

Stranke su se odrekle prava na žalbu protiv navedene presude, i ona je pravosnažna.

Ivanović je inače vlasnik streljane u koju je Vladimir Kecmanović dovodio sina da uči da puca iz oružja. Tokom istrage, Ivanović je navodno izjavio da je dečak dolazio sa ocem ali da nije vežbao gađanje, zbog čega se i sam našao na optužnici zbog davanja laćnog iskaza. Taj iskaz, opovrgao je na suđenju i prema nezvaničnim informacijama, potvrdio da je otac davao sinu da puca i to iz velikokalibarskog oružja, uprskos upozorenju da bi mogao da se povredi.

Izvor: kurir.rs