Vladimiru Tomoviću oluja uništila bazene i biznis: Nevreme iz Crne Gore kreće se ka Pešteru – Jedan grad biće posebno na udaru

|

Jako nevreme koje je paralisalo ceo region, pogodilo je danas i Crnu Goru, a tokom istog pričinjena je velika materijala šteta i bivšem rijaliti učesniku, Vladimiru Tomoviću.

Obilna kiša praćena jakim vetrom kidala je drveće, nosila crepove, plažni mobilijar i usporila saobraćaj. Nevreme je zahvatilo je i Bar, i nakon što je projurilo, ostao je potpuni haos. Tomovićevo imanje, na kojem je pokrenuo i biznis s privatnim bazenima, potpuno je uništeno. On je jeziv snimak oluje objavio na svom Instagramu, dodajući da su ljudi dobro, a štetu će već nekako nadoknaditi.

Ovog poslepodneva južni i jugozaapdni predeli Srbije nalaze se na udaru grmljavinskog nevremena iz Crne Gore, uz kišu i obilne pljuskove sa grmljavinom. Ovi procesi najizraženiji su na području Kosova i Metohije i Peštera.

U narednih sat vremena ovaj grmljavinski sistem premeštaće se u jugozapadnoj visinskoj struji preko Topličkog okruga prema Nišavskom, a na udaru jake oluje naći će se vrlo uskoro i Niš.

Na širem poručju Niša nevreme će biti praćeno jakim gromovima i vrlo obilnim pljuskovima, pri čemu u kratkom vremenskom intervalu može pasti i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica.

U nastavku posle podneva kiše i pljuskova sa grmljavinom biće i u centralnoj i zapadnoj Srbiji, uz obilnije padavine, ali bez jačih oluja. Očekuju se obilnije padavine, a palo bi novih 20 do 30 litara kiše po kvadratnom metru. Stabilizacija vremena očekuje se od sutra.

Izvor: telegraf.rs