Unuka Bilje Krstić je medicinski fenomen: Rodila se sa 700 grama, doktori digli ruke od nje – Sada je zvezda Instagrama (FOTO)

|

Bilja Krstić, legenda naše izvorne i pop muzike, baka je jedne posebne devojčice. Ona se zove Noa, ima deset godina i pravi je mali borac. Naime, Noa je dete sa specijalnim potrebama, ali i medicinski fenomen, jer je uz puno ljubavi i pažnje postigla sve ono za šta su mnogi verovali da je nemoguće.

Iz braka sa glumcem Tihomirom Arsićem, Bilja ima dve ćerke, Milicu i Lenku. Milica, koja je na Politehničkoj akademiji završila industrijski dizajn i bavi se fotografijom, majka je male Noe, koja ima i svoj nalog na Instagramu, gde je prati više od 26.000 ljudi.

Noa je rođena je prevremeno i lekari su smatrali da su šanse da preživi minimalne. Ipak, umiljata devojčica demantovala je mračne prognoze i danas pohađa treći razred osnovne škole. Rodila se u 26. nedelji trudnoće, u šestom mesecu. Bila je teška samo 700 grama. Tako sićušna i slaba, suočila se sa mnogim komplikacijama. Imala je tri krvarenja u mozgu, koja su se razvila u ekstremni hidrocefalus koji je ostavio oštećenje na 80 odsto mozga i uzrokovao još dijagnoza, među kojima tešku epilepsiju i cerebralnu paralizu. Ali, porodica se nije predavala.

Uz mnogo ljubavi i rada Noa je postala jedno veselo dete. Mezimica cele porodice, ali i mnogih koji je lično ne poznaju. Nalog na Instagramu, odnosno „dnevnik jedne devojčice sa invaliditetom“, gde Milica otkriva kako zajedno napreduju, ima više od 26.000 pratilaca.

“Učimo neke nove stvari, polako, devet godina nam je trebalo i još imamo da naučimo, ali ne bunimo se. Dragi naši, ovom detetu je dat 1% šanse da će preživeti! I rečeno nam je da su šanse manje od 5% da će, ako preživi, ikad držati samostalno glavu, i da nikad neće samostalno sedeti, jesti bez gastropega, živeti i disati bez aparata… Nade uvek ima. Strpljenje, ljubav i vera su sve što našoj deci treba. Ništa se ne dešava preko noći i bez truda, mnogo truda, ali isto tako ništa se, kod naše dece, ne dešava onda kad mi želimo, već samo onda kad su oni spremni. Ok je vežbati i probati, ali ne i da preterujete”, kaže Milica, mama ove neodoljive devojčice, čiji osmeh mnogima leči dušu i inspiriše da se bore sa svim teškoćama.

Izvor: hellomagazin.rs