“Umrla sam sa svojim detetom”: Emotivno svedočenje Angelininih roditelja – Otac zaplače svaki put kad prođe pored jednog mesta

|

U zgradi Višeg suda u Beogradu za danas je završeno suđenje u parničnom postupku porodica ubijene dece u OŠ “Vladislav Ribnikar” protiv roditelja dečaka ubice K. K. (14). Na današnjem ročištu, između ostalih svedočili su Anđelko i Natalija Aćimović, roditelji devojčice koja je kobnog dana teško ranjena i koja je od posledica teških povreda preminula 12 dana kasnije u bolnici.

Anđeljko i Natalija su roditelji Angeline, koja je kobnog 3. maja smrtno ranjena u školi „Vladislav Ribnikar“. Anđelko je istakao da je njihovo dete bilo posebno za njih i da su, kada je njegova supruga bila trudna, sa pažnjom pratili svaki pokret i otkucaj srca.

“Tog jutra ja sam izašao malo ranije, ali sam zaboravio nešto i pozvao sam je da mi donese to kada krene. Tu sam poslednji put video svoju ćerku i dan danas kada prođem pored tog mesta, rasplačem se. Sada idu praznici, a svaki praznik je bio u njenoj režiji. Kada je bilo lepo, svi su bili srećni, kada je bilo nesuglasica, ona je govorila: „Tata, zagrli mamu““, ispričao je nesrećni otac.

Kobnog jutra policija im nije dala da priđu školi i tada je osetio, kako je rekao, „užas u duši“.

“Saznali smo da je u bolnici. Primila nas je načelnica i bila je jako iskrena. Na tome smo joj zahvalni. Rekla je da su povrede teške i da su šanse da se preživi jako male. Usledio je period od 12 dana, dolazili smo po tri, četiri puta u bolnicu. Imali smo neku nadu, ali poslednjeg dana, kada je trebalo da imamo kontrolu, pozvali su nas i rekli da su aparati prestali sa radom. Našeg deteta više nema“, prisetio se otac.

Majka ubijene devojčice, Natalija je ispričala da je za njih ćerka bila dar od Boga i da je imala jako tešku trudnoću.

“Bila je jako zrela i pametna. Svi su tražili njeno mišljenje od najvećih sitnica do najbitnijih stvari. Porodica je bila ispunjena ljubavlju, iskazivali smo je svakog dana i svakog minuta na različite načine. Bila je naša svetlost i radost”, govorila je kroz suze majka.

Ona ističe da im je svakog dana sve teže i teže, a potom se osvrnula na period u bolnici.

“Umirala sam tada, znala sam da ništa nije u mojim rukama. Nadali smo se čudu, ali ono se nije desilo nažalost. Umrla sam sa svojim detetom“, ispričala je neutešna majka.

Njeno svedočenje potreslo je sve u sudnici.

„Kada sam na grobu, prilaze mi majke koje su izgubile svoju decu i kažu mi da život ide dalje, ali u njihovim očima ja vidim da tu više života nema. Moja ćerka nikad nije spomenula K. K, nismo ga poznavali“, zaključila je Angelinina majka.

Izvor: nova.rs