Umesto zagrljaja, deci u Ribnikaru dele dvojke – Roditelji besni: Detetu upisani “neregulisani izostanci” 22. i 23. maja

|

Na društvenim mrežama ovih dana povela se polemika kada se saznalo da su neki nastavnici učenicima OŠ “Vladislav Ribnikar” upisivali ocene u elektronski dnevnik osam dana nakon svega što su preživeli 3. maja.

Bojana Nedeljković, zamenica predsednika saveta roditelja OŠ “Vladislav Ribnikar” i majka učenika sedmog razreda ove škole na Tviteru je objavila skrinšot objave majke druge učenice, kojoj je 11. maja upisana dvojka iz francuskog. Vidi se da je ta majka napisala:

“Moja Ana je preživela masakr u Ribnikaru. Pobegla je. Ona je sedmi razred. Ne ide u školu. Danas joj je u e dnevniku osvanula ocena iz francuskog – 2, upisana četiri dana posle sahrane preminule drugarice”, piše u objavi izrevoltirane majke.

Ljudi navode da deca pod traumama ne mogu ni da zaspe, a da umesto dvojki treba da im se dele zagrljaji.

Dok su roditelji i deo javnosti s razlogom zbog ovoga uznemireni, Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola objašnjava kako je došlo do ovakvih situacija:

“Vrlo je verovatno da su u pitanju ocene koje su zaostale, koje su deca dobila pre prvomajskih praznika. Ne popunjavaju svi nastavnici ažurno onlajn dnevnik, neki upisuju ocene i posle 15 dana, mesec dana. Ta nastavnica je možda mislila da mora da ispuni svoju radnu obavezu. Propust je direktora škole i pedagoga što ne prate upisivanje ocena redovno. U ovim trenucima su kontrola i odgovornost neophodni”, objasnio je Antić.

Na objavi majke devojčice sedmog razreda takođe se može videti i da su devojčici upisani 22. i 23. maja “neregulisani izostanci” na časovima engleskog i matematike. Antić kaže da se pod “neregulisanim” izostancima vodi svaki izostanak dok se ne donese opravdanje, i da sada đaci svakako mogu i ne moraju na nastavu u toj školi.

Izvor: kurir.rs