Ubica iz Mladenovca nosi majicu sa jezivim simbolima: Na pitanje o motivu zločina 100 puta ponovio jednu reč

|

Sinoć se dogodilo novo masovno ubistvo u Mladenovcu, samo dva dana posle najveće tragedije ikad zabeležene u istoriji srpskog školstva i prosvete.
Osmoro ljudi u tri mladenovačka sela izgubilo je živote u krvavom piru koji je U. B. (21) započeo sinoć u večernjim satima.

U trenutku hapšenja niko nije preterano obraćao pažnju na majicu koju je ubica nosio, a pošto većina i ne zna šta znači to što piše na njoj, onda im tu ništa i nije bilo čudno.

Međutim, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti koje je usledilo nakon hapšenja počinioca zločina objasnio i šta se sve do ovog časa saznalo o njemu, ukazavši i na majicu koju nosi i koja na sebi ima nacistički simbol.

Generacija 88 na turneji – piše na majici masovnog ubice. Takođe, na plavoj majici su vidljivi belom bojom iscrtani obrisi nekih zemalja Zapadne Evrope – u pitanju su Španija, Francuska, i Italija.

A onda je predsednik Vučić objasnio…

“Noćašnji zlikovac je uhapšen, bela dana neće videti”, poručio je šef države u jutrošnjem obraćanju javnosti i izneo do sada nepoznate detalje slučaja:

“Terorista iz Mladenovca rekao je da je motiv za njegov noćašnji krvavi pir omalovažavanje… čuj omalovažavanje… On u Srbiji nosi majicu s Hitlerovim pozdravom i veliča Hitlera, đubre jedno, a kad su ga hapsili policajcima govorio: Poštovanje, poštovanje”, ispričao je predsednik.

Vučić je dodao da ubica iz Mladenovca iznova i iznova ponavlja samo jednu reč – “omalovažavanje”.

“To je govorio stotinu puta, na pitanje o motivima zločina…”, rekao je predsednik.

Izvor: kurir.rs