U toku je iseljenje petočlane porodice: Policija i izvršitelji došli nenajavljeno – Vojislavu ne daju da priđe kući i priča sa majkom

|

Trenutno je u toku novi pokušaj iseljenja člana Krova nad glavom Vojislava Vuksanovića i njegove porodice. Na adresi Prilepska 7 u Beogradu je došla policija, ali i članovi združene akcije Krov nad glavom koji će pokušati da spreče iseljenje petočlane porodice.

Ekipa Espresa takođe se nalazi na pomenutoj lokaciji

10:20 – Vojislavu ne dozvoljavaju da priđe kući

Vojislav je inače pravni zastupnik svoje majke koja živi u spornoj kući. Od dolaska policije bez uspeha pokušava da priđe kući i da razgovara sa majkom, ali mu pripadnici MUP-a ne dozvoljavaju.

“Ostajemo ovde i nećemo izaći dobrovoljno, jer dokument kojim žele da nas izbace ne postoji”, rekao je Vojislav u izjavi za Espeso.

10:15 – Policajci već došli do brave i pokušavaju da ih isele

Porodica je dovodila veštake vec 2 puta kada su utvrdili da kuća o kojoj se vodi proces nije ta kuća koja sada stoji ovde. U dvorištu ima i više objekata.

Kako Jovan Milovanović iz Krova nad glavom za Espreso objašnjava, protiv izvršiteljke se vode dva krivična postupka od kojih je jedan na predmetu koji ne postoji.

08:00 – Policija za izvršiteljima stigla nenajavljeno

Vojislav Vukasnović potvrdio je za Espreso da iseljenje nije najavljeno.

“Došli su nenajavljeno u 8 sati sa policijom i izvršiteljima”, objasnio je Vojislav i dodao:

“Ja sam se vratio sa posla zato što mi je majka javila da hoće da je izbace iz kuće. Suština svega je da izvršna isprava ne glasi na objekat koji se ovde nalazi. Oni nemaju formalno pravno nikakvog osnova da se nalaze u ovom objektu. U Višem sudu je trenutno ročište gde se odlučuju vlasnički odnosi nad ovim objektom. Objekat je upisan kao porodično stambena zgrada i on je jedan od 3 objekta na adresi”, ispričao je Vojislav.

Nova kuća je sagrađena 2000. godine, a proces se vodi oko kuće koja je ranije bila na ovom mestu. Porodica Vuksanvic živi ovde već tri generacije.

Kako su pravnici ranije objasnili, postoje dva razloga zbog čega je neizvršiva presuda u slučaju porodice Vuksanović. Izreka presude je napisana tako da stoji samo da se Vuksanovići isele iz „kuće na adresi Prilepska 7“ – spor se vodio oko objekta i vlasničkih prava, a na adresi se nalazi više objekata, dok se u katastru nijedan ne vodi kao kuća. Dakle izreka presude, koja se gleda prilikom izvršenja nema dovoljno komponenata da bi se uopšte zaključilo šta je predmet izvršenja. Drugi razlog je što se iz obrazloženja presude vidi da je predmet spora bila kuća od 66 kvadrata koja je srušena 2000. godine.

Inače, na pomenutoj adresi živi pet osoba. Voja, njegov otac i majka, brat i baka.

Izvor: espreso.co.rs