“U redu je cena ako uz njih ide i gram zlata”: Žena objasnila kako pravi kolače od 3.000 dinara – Nastao haos na mrežama

|

Dok je nekada bila tradicija da se za slave, rođendane i ostale prilike, kolači i torte spremaju kod kuće, sada mnogi odlučuju da sebi olakšaju i kupe poslastice od profesionalaca. Cene slatkiša variraju, pa tako za kilogram kolača nekada treba da izdvojite oko 600 do 700 dinara, s druge strane, za nešto kvalitetnije cene se kreću i preko 2.000 dinara. Snimak koji je nedavno objavljen na TikToku upravo to i dokazuje.

Na snimku žena objašnjava šta sve stavlja u kolače koje priprema i zašto kilogram njenih kolača košta 3.000 dinara. Ona je rešila da svoj rad odbrani na jedan ironičan način.

“Ovi kolači koštaju gotovo 3.000 dinara po kilogramu. Znači, samo ih prvo izlijem u polikarbonatne kalupe, pa kad se ohlade, punim ih filom. Zatim, dodajem još čokolade sa lešnicima. A tu su i kokos kuglice, kao i žele od maline, što je još dva-tri dodatna fila”, započinje ona.

Potom je nastavila sa objašnjavanjem procesa pripreme njenih “luksuznih” kolača, ali je i na suptilan način istkla koliko truda ulaže u njihovo pravljenje.

“Konačno nešto jednostavno – kinder čokolada, a tu je i krem od pistaća, ali i kandirana narandža. Za kraj je ostao poslednji sloj puslica od ganaža. To je šest različitih ukusa, što znači da šest puta moram da perem mikser i još da ih ukrasim od gore”, zaključila je domaćica.

Ispod objave su krenuli da se ređaju komentari. Korisnici su uglavnom imali pohvale, budući da se vidi da je u proces pravljenja uloženo mnogo truda i kvalitetnih sastojaka. Tako je, prema njihovom mišljenju, cena sasvim opravdana.

“Naravno da je pametnije kupiti ih, čak i ko zna da ih pravi ne bi trebalo da gubi vreme već da prepusti profesionalcima. Za ove kolačiće se vidi da su kvalitetni, a ne oni obični prepuni margarina”, napisala je jedna gospođa.

“Svaki rad treba ceniti. Ove se vidi da je mnogo ljubavi i truda uloženo. Zašto ljudi imaju potrebu omalovažavati tuđi rad i trud? Ako možeš priuštiti kupi, ako ne, nemoj”, jedan je od komentara

“To nije mnogo, pogotovu ako su kvalitetni sastojci ko sto se vidi da jesu”, piše u komentaru. “Koliko je truda uloženo mislim da su i jeftini”, navodi se ispod snimka.

Međutim, ima i onih koji ne misle tako. Jedan komentar je posebno privukao pažnju, budući da se u njemu navodi da je cena opravdana jedino ako se uz kolače dobija i malo zlata.

“Skroz okej cena ako uz kilogram kolača ide i gram zlata”, napisao je korisnik ispod objave. “Preterano. Ja sam plaćala slične 1.200 po kilogramu, prelepi, ukusni. Samo preterujete, ali bas”, glasi još jedan komentar.

Izvor: mondo.rs