U kafani kod Jasmine kisela voda košta 20 dinara, kafa i rakija po 60: “Koliko narod ima para, takve su i cene”

|

Kafana u Aleksincu, u neposrednoj blizini bolnice u tom mestu, čija je vlasnica Jasmina Stanković (56), dokaz je da ugostiteljski objekti mogu da rade i sa cenama dosta nižim od onih koje obično srećemo.

U Jasmininoj kafani „turska“ kafa košta 60 dinara, čaj i čaša gaziranog soka su po 50 dinara, a čaša kisele vode je samo 20 dinara. Šljivovica, lozova rakija i votka koštaju po 60 dinara, dok je čašica vinjaka 70 dinara. Piva Tuborg i Hajneken koja koštaju 130, odnosno 140 dinara. U kategoriji „skupljih“ pića su i flašice Koka kole i Fante čija je cena 120 dinara.

Jasmina je za Telegraf rekla da je kafanu otvorila pre četiri godine, nakon što je duže vreme radila u drugim ugostiteljskim objektima.

“Posao ide dobro, imam stalne mušterije. Ne razmišljam da menjam cene, moram da ih prilagodim ljudima. Koliko narod ima para takve su i cene, a narod u Alekcincu nema para da bi cene bile više. Uspevam da platim sve troškove, uključujući i zakup lokala i to mi je najbitnije”, rekla je Jasmina.

Ona dodaje da su cene u kafićima u Aleksincu daleko više, dok su ostale kafane “tu negde” sa cenama.

“Moje cene su sigurno najniže u Aleksincu, jer sam novi preduzetnik. Da je tako govori i to što nisam do sada imala gosta koji se žalio na račun koji je platio u kafani”, rekla je Jasmina.

Istakla je da žali što joj je inspekcija zabranila da prodaje hranu u kafani, jer nema adekvatnu kuhinju, ali da su i cene hrane bile prihvatljive gostima – porcija pasulja sa slaninom i salatom koštala je samo 300 dinara, a tanjir čorbe 150 dinara.

Izvor: telegraf.rs