U Grčkoj iz mora izvučen utopljenik: Zbog detalja na ruci sumnja se da je u pitanju nestali Radovan – Istraga u toku

|

Telo nepoznatog muškarca izvučeno je iz mora u Grčkoj u mestu Seferos. Sumnja se da se radi o nestalom državljaninu Srbije Radovan Juračić (44) iz Kikinde, kome se 29. maja gubi trag, od kada se uveče ukrcao na brod u Atini do ostrva Kos.

Ambasada Srbije u Atini je obaveštena da je 120 kilometara od Atine u moru nađeno telo neidentidikovanog muškarca koji odgovara opisu nestalog Radovana Juračića, prenose Novosti.

“Pažnju policije privukla je brojanica koju je imao utopljenik na levoj ruci, gde je utvrđeno da se ne radi o migrantu. Takođe, opis sata, odeće i obuće odgovara opisima koje je dala porodica Juračić. Policija je naredila da se uradi autopsija, a telo je u lošem stanju”, otkrio je izvor upoznat sa slučajem.

O pronalasku tela našu ambasadu obavestila je policija sa Kosa, pišu Novosti.

Telo još uvek nije zvanično identifikovano, procedura je u toku. O pronalasku tela obaveštena je i porodica nestalog u Kikindi koja je potvrdila da odeća i sat odgovaraju odeći i satu koji je imao Radovan. Sada se očekuje nalog grčkog Interpola kako bi majka Radovana Juračića dala DNK podatke.

Juračić je spornog dana došao autobusom iz Srbije u Atinu, a na Kos je trebalo da ode kod kuma, kod koga je i ranije dolazio. Radovanova supruga ranije je za Kurir ispričala da se sa njim poslednji put čula kada se ukrcao na brod, da joj je zvučao normalno, i da će se javiti ujutru kad stigne. Međutim, od tada se više nisu čuli.

Izvor: telegraf.rs