U Domu za stare na Kosovu radnica šamara baku, dok njene koleginice snimaju i smeju se (VIDEO)

|

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak na kome se vidi kako osoblje jednog staračkog doma u Peći maltretira staricu – jedna od sestara je šamara, dok ostale snimaju i, kako se čuje na snimku, smeju se.

Dok je šamara, radnica baku drži za ruke, tako da ne može da se oslobodi, odnosno da pobegne. Uz to se smeje, kao i njene koleginice.

https://twitter.com/izlozba_poroka/status/1587830025444855809

Dve radnice u Domu za stare u Peći uhapšene su juče zbog sumnje da su izvršile fizičko nsilje nad starijom ženom štićenicom ovog doma, saopštila je Kosovska policija neposredno nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak sa ovom scenom. Portparol Osnovnog tužilaštva u Peći kazao je nešto kasnije da je Kosovska policija uhapsila i treću osobu koja je navodno snimila ovaj nemili događaj.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova osudio je incident. U međuvremenu Gazeta Express javila je da su zbog ovog slučaja suspendovane četiri medicinske sestre.

Snimak koji je juče objavljen na društvenim mrežama i u medijima, navodno se desio u centru za brigu o starima „Orenda u Peći“, a portparol policije za region Peć Fadilj Gaši u izjavi za Klan Kosova naveo je da se napad na staricu zapravo desio 29. oktobra.

Izvor: kossev.info