Tužilaštvo se oglasilo nakon saslušanja Srđana Jankovića: Otkrio zašto se zaustavio kod deponije u Banjskom Polju

|

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas je saslušan Srđan Janković koji je osumnjičen da 26. marta ove godine ubio devojčicu Danku Ilić (2) u Banjskom Polju.

Nakon saslušanja od sat i po vremena S.J. je vraćen u pritvor. Međutim, ni danas se nije saznalo gde je telo deteta.

“Na današnjem saslušanju osumnjičenog, tužilac je dodatnim pitanjima proveravao navode njegove odbrane od 04.06.2024. godine, a u skladu sa stanjem stvari u spisima predmeta”, saopštili su iz VJT u Zaječaru.

Janković je dovezen zatvorskom maricom u pratnji nekoliko strazara. Službenici suda i zatvora su se potrudili da izbegnu kamere i medije pa su zadnjim delom marice stali na metar od zadnjeg sporednog ulaza u sud.

“Jankovic je u crnoj majici spuštene glave sa lisicama na rukama brzo uveden u tužilaštvo gde ga je sa novim pitanjima cekao tuzilac”, kaze izvor iz istrage za Republiku.

Janković se ponovo saslušava u vezi sa zločinom u kojem je negirao učešće kada je progovorio 4. juna prvi put u tužilaštvu od početka istrage.

Janković je detaljnije objašnjavao kretanje kobnog dana, tačnije sve ono što je tužiocu bilo nejasno nakon prvog saslušanja.

„On je objasnio i tok kretanja nakon što je navodno Danka udarena, odnosno objasnio da je razlog zadržavanja pored deponije na Starobanjskom putu taj što ej morao da obavi telefonski razgovor“, navodi izvor portala Nova.rs.

Ono što je ostalo nezapaženo tokom pretposlednjeg saslušanja 4. juna, jesu i tvrdnje osumnjičenog Jankovića da mu je iskaz u polici iznuđen, zbog čega je Više javno tužilaštvo u Zaječaru formiralo predmet.

„Više javno tužilaštvo u Zaječaru je formiralo predmet u vezi okolnosti koje je osumnjičeni Srđan Janković izjavio prilikom saslušanja u ovom tužilaštvu, a vezano za okolnosti saslušanja u policiji“, naveli su za Nova.rs iz VJT u Zaječaru.

Izvor: nova.rs