“To što je Piksi uradio, u životu nisam video” – Trofejni trener šokiran igrom Orlova: “Igraju samo jer su zvezde”

|

Srbija je odigrala prilično loš meč protiv Slovenije u drugom kolu Evropskog prvenstva i sada naš tim praktično mora da pobedi Dansku kako bi se plasirao u drugi krug Eura. Kritike igre našeg tima stižu sa svih strana, a iz Bosne i Hercegovine se javio Amar Osim. Sin Ivice Osima, a i sam trofejni trener istakao je da ima puno dezorganizacije u igri Orlova.

“Puno manjkavosti u igri Srbije, organizaciji, u disciplini… Odavde je to prelako pričati, ali puno je nelogičnosti. Puno je tu kvaliteta, talenta i želje, borili su se do kraja, verovali da mogu da se vrate i vratili su se, ali i puno dezorganizacije”, započeo je svoje izlaganje Amar Osim.

Lazar Samardžić je ušao u igru i uneo živost u igru, a Osimu je zasmetalo što generalno Samardžić ima malu ulogu kod selektora Dragana Stojkovića Šiksija.

“Mali Samardžić ti nije nikakva opcija, a igra u Udinezeu… Mlađi je od ovih glavnih i igra u boljoj ligi nego što je turska ili saudijska. Na kraju je nešto i uradio. Ima levu nogu dobru skoro kao i Tadić, a ovi im moraju da igraju jer su kao zvezde iako nisu kompatibilni. Tanko”, ocenio je trofejni trener i dodao:

“Ima problema sa bekovima Srbija pogotovo nakon što se povredio Filip Kostić i završio prvenstvo. Sada je i Filip Mladenović dobio žuti karton pa ga je na poluvremenu izvadio selektor i onda smo se našli u dosta čudnoj situaciji po bokovima”.

Amar Osim je naročito bio začuđen Živkovićem desno, a Gaćinovićem levo.

“Tek mi je to novost. Nikad u životu nisam video da neko na 3-5-2 igra s dva beka s kontra nogama, a imaš dva špica kojima je najveća kvaliteta igra u šesnaestercu na lopte sa strane”, naglasio je Amar Osim.

Izvor: mondo.rs