“Ti si moj maturant, moja svetlost”: Majka Andrije Čikića ubijenom sinu posvetila dirljive reči na dan kada je trebalo da maturira

|

Suzana Stanković, majka jedinog dečaka koji je ubijen u Ribnikaru Andrije Čikića, objavila je na svom Fejsbuk profilu dirljive reči posvećene sinu.

“Ti si moj maturant, moj ponos, moja svetlost, moja zvezda vodilja, moj život zauvek”, napisala je Suzana uz emotikone srca i fotografiju sina.

Šetnja maturanata osnovnih škola sa Vračara pod nazivom “Defile malih maturanata” održana je juče od 11 časova, a tom prilikom odali su počast drugarima koji su tragično stradali u OŠ “Vladislav Ribnikar”, zaustavivši se ispred škole, gde su ostavili cveće za ubijene drugove.

Šetnja je počela na Trgu kod Beogradskog dramskog pozorišta, u parku kod Vozarevog krsta, a potom su obučeni u majice u boji svoje škole, šetnju nastavili Mileševskom, Petrogradskom i Njegoševom ulicom.

Andrija Čikić jedna je od žrtava dečaka ubice koji je 3. maja pucao u svoje vršnjake u školi na Vračaru. Kosta Kecmanović, učenik OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. Tada su živote tragično izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Izvor: republika.rs