Tadić se žalio bivšem treneru na Piksija: “Da sam igrao…” – Kapiten Srbije ne krije nezadovoljstvo što je na terenu proveo samo pola sata

|

Srbija se nije obrukala, ali je Engleska slavila rezultatom u prvom kolu C grupe Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Nakon utakmice, kapiten Dušan Tadić bio je nezadovoljan jer je na terenu proveo samo pola sata. Uz to, istakoa je da je najbolji i najspremniji u timu.

Selektor Dragan Stojković Piksi odgovorio je igraču sa najviše nastupa u istoriji “orlova,” ali se Tadić tu nije zaustavio.

Govorio je i u uključenju u studio holandske televizije gde je gost bio Erik ten Hag, njegov bivši trener iz Ajaksa koji sada vodi Mančester junajted.

“Pozdrav Eriče, nadam se da je sve u redu, prijatelju. Bio je deo taktike našeg tima da ne počnem utakmicu. Naravno, ja inače uvek igram. Selektor mi je objasnio da prvo želi da se odbranimo, a da ću zatim ući u igru kako bih probao da promenim utakmicu. Verovao je da ćemo sačuvati 0:0 dok ja ne uđem u igru. Mislim da je selektor već razmišljao o utakmici protiv Slovenije, odnosno da ako pobedimo taj meč prolazimo grupnu fazu. Ja mislim da je bila sjajna prilika da pobedimo Englesku jer i pored toga što imaju sjajna imena u timu oni su nam dali previše prostora”, rekao je Tadić.

Smatra da bi sve bilo drugačije da je ušao na početku utakmice.

“Mogli smo da ih ‘povredimo’. Da sam bio na terenu, mi bismo im stvorili više problema. Tako je kako je, moramo da poštujemo odluke. Idemo dalje”, istakao je Tadić.

Kapiten Srbije nastavio je u istom tonu.

“Imali smo mnogo prostora, smatram da bismo postigli barem jedan ili dva gola da sam ja mnogo više vremena bio u tom prostoru. Ali ok… To je fudbal. Treba da gledamo ka novim prilikama. Videćemo… Smatram da imamo sjajne šanse da prođemo u nokaut fazu, a to je najbitnije za nas”, zaključio je Tadić.

Izvor: espreso.co.rs