“Svi neka rade svoj posao, ali…” Oglasili se pevači iz BiH nakon vesti da je Ceca nepoželjna u Sarajevu

|

Šejla Zonić, kojoj je Svetlana Ceca Ražnatović bila mentor, pobedila je ove godine u muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”, nakon čega su se mnogi radovali pobedničkom koncertu u u Tuzli, a koji se neće održanti. Kako je i zvanično saopšteno, Šejla neće održati pobednički koncert, a tome je doprinelo i to što joj je Ceca bila mentor, koja je persona non grata u Sarajevu, a izgleda i u Tuzli.

Kao i mnogobrojni korisnici društvenih mreža koji smatraju da je ovo pravi trenutak da Ceca zapeva u Federalnoj BiH, a najpre u Sarajevu, slažu se i njene kolege iz Bosne.

Halid Muslimović smatra da politici nije mesto u muzici.

“Ja mislim da muzika ne treba da bude deo politike. Nisam taj koji aminuje niti zabranjuje. Uvek sam za muziku i sport. Sve Sarajlije koje vole Cecu otišle su na njen koncert u Istočno Sarajevo. Ceca se vrti na svim radio-stanicama i nema kafića i kafane gde se njene pesme ne čuju na teritoriji Bosne i u Sarajevu”, rekao je Muslimović.

I Branka Sovrlić, koja živi u Sarajevu, misli da Ceca, ali ni bilo ko, ne bi trebalo da bude zabljanjen.

“Mi smo rođeni da uveseljavamo narod, to nam je dar od Boga. Pevanje se ne mora naučiti, to vam Bog da i mislim da ne bi trebalo pevač da ima zabrane. Svako treba da radi svoj posao. Ja se ne mešam u politiku”, kaže Branka.

Bane Bojanić misli da muzika treba da briše sve granice.

“Da li smo mi takvo podneblje ja ne znam. Muzika, sport i umetnost bi trebalo sve granice da izbrišu kao što je to slučaj u Beogradu. Ovde niko ne gleda na to ko je koje vere ili nacije”, poručio je Bojanić u Pulsu Srbije.

I pevačica Slađana Mandić, inače Sarajka, smatra je sve manipulacija političara i da njeni sugrađani u Sarajevu misle drugačije od tamošnjih političira.

“To uopšte nije tako među narodom. Ja sam rođena Sarajka. Sve je to manipulacija zarad dobijanja političkih poena. Kad razgovarate sa običnim narodom vi vidite da to nema veza se istinom što vidimo u medijima”.

Ceca se našla na udaru bosanskih medija zbog toga što se na video-bimu u Zetri reklamirao njen koncert 23. decembra u Istočnom Sarajevu. Lokalni mediji su istakli da se Cecin lik “ukazao” u hali i da je ovo prvi put da se u Sarajevu pojavila reklama za njen koncert, nazvavši je suprugom “ozloglašenog Željka Ražnatovića Arkana”, što je izazvalo opšti haos u gradu na Baščaršiji.

Izvor: kurir.rs