Svedok progovorio o susretu sa osumnjičenima za Dankino ubistvo: Roditelji brzo napustili zgradu suda

|

Danas su svedočili Živanka i Rade Trajković iz Banjskog polja, komšije Ilića u mestu gde je dvogodišnja Danka nestala. Svoje svedočenje završio je i Dalibor Jović iz Bora, koji je, navodno, video osumnjičene kod deponije, dok je džogirao.

Jović je izašao iz zgrade Višeg javnog tužilaštva (VJT) i stao pred medije, zamolivši za korektno izveštavanje, ističući da on nije ključni svedok i da ne sme da priča ništa da ne bi ugrozio istragu.

“U cilju istrage ne smemo da pričamo ono što smo rekli javnom tužiocu. Ostajem pri svojoj izjavi koju sam dao u policiji”, kratko je rekao Jović medijima.

On je naveo da je ovo prvi put da se sreo oči u oči sa osumnjičenima za Dankino ubistvo i nije hteo da prokomentariše kako se osećao prilikom susreta. Inače, Jović je i ranije bio saslušan u policijskoj stanici.

“Pre par meseci sam bio već saslušan u policijskoj stanici, i sada sam rekao isto što i tada, jesam džogirao, ali ništa nisam konkretno video”, rekao je ovaj svedok.

Saslušanju ubica Danke Ilić prisustvovali su i njeni roditelji Ivana i Miloš Ilić, koji su užurbano napustili zgradu suda i odvezli se kolima.

Izvor: espreso.co.rs