Sve o podsticajima za mlade: Ko može dobiti 300 000 dinara, 20 000 evra i koje su olakšice studentima

|

Pre nekoliko dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je novi paket mera za podsticanje mladih parova na roditeljstvo. O detaljima se još uvek ne zna, ali biće poznati uskoro.

Sve o ovim podrškama države biće poznato u januaru. Poznato je da će biti dostupne tri mere: 300 000 dinara za prvorođeno dete, 20 000 evra za kupovinu stana mladim bračnim parovima i pomoć studentima koji imaju decu.

” Reč je o novcu koji bi država mladim parovima dala bespovratno. Biće to direktan poklon od 10 do 20 hiljada evra koji će im značiti mnogo ukoliko žele da zasnuju porodice. Bila bi im to i direktna motivacija da što pre izađu iz roditeljske kuće. A, da bismo sprečili različite vrste zloupotreba, žena bi bila nosilac prava vlasništva”, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Takođe, studentima sa decom biće omogućeno lakše studiranje. Za studentkinju ili studenta koji imaju dete neće važiti postojeći ispitni rokovi već će polaganje ispita dogovarati sa profesorima, biće oslobođeni plaćanja školarine i sl.

Izvor: republika.rs