Švajcarski mediji žestoko udarili po Novaku – Sumnjaju da je Đoković lažirao operaciju: Spomenuli i izjavu Novakovog strica

|

Švajcarski portal “Neue Zürcher Zeitung” objavio je tekst u kom postavlja pitanje da li je Novak Đoković lažirao operaciju kolena, te u istom tvrde da je nemoguće oporaviti se ovako brzo.

“Da li je zaista imao operaciju ili je cela stvar bila samo blef”, pitanje je koje se postavlja na početku teksta, a zatim se u jednom dahu nastavlja:

“Operacije kolena su delikatne za tenisere, to je poznato ne samo u Švajcarskoj. Rodžer Federer je 2020. ozledio meniskus dok je kupao svoje ćerke, dan nakon poraza u polufinalu od Đokovića. Morao je na operaciju. Bio je to početak kraja njegove velike karijere. Đoković nesumnjivo ima izuzetne mišiće, što mu je sada možda pomoglo. Ipak, poslednjih dana u Vimbldonu su se pojavile sumnje da li je Srbin zaista operisan.”

Portal zatim ističe i “kako je sumnje u Novakovu operaciju podgrejao Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, koji je lokalnim medijima rekao da je razgovarao s Đokovićevim stricem Goranom i da mu je on rekao da Nole nije bio na operaciji”.

Sva je prilika da se Švajcarci plaše kako će se Novak Đoković još jednom titulom na Vimbldonu izjednačiti s Rodžerom Federerom. Novak ih za sada ima sedam, a Federer osam.

Izvor: kurir.rs