Šurbatović sa ekipom uzeo po 100.000 evra za EP, fudbaleri ništa – Njegova desna ruka dobila čak 45.000 evra

|

Fudbaleri Srbije opet nisu uspeli da prođu grupu na velikom takmičenju, a nakon fijaska u režiji selektora Dragana Stojkovića Piksija koji je donosio diskutabilne odluke, otkrivene su i mnoge stvari u Fudbalskom savezu Srbije, gde sledi kompletan remont.

Potpredsednika Branislav Nedimovi prvi je dao ostavku na svoju funkciju.
Nedimović nije ni bio u Nemačkoj, a oni koji jesu i koji su imali niz propusta u organizaciji, za sada ne podnose ostavke i verovatno se nadaju čudu da zadrže fotelju ili imaju na umu druge ideje kako bi naplatili odlazak.

Veliki fijasko desio se sa odabirom aviona za prevoz Orlova u Nemačku, jer je na letelici bila hrvatska zastava, a za to je najodgovorniji bio generalni sekretar Jovan Šurbatović, koji je po sletanju na aerodrom najavio takođe odlazak, ali za sada ne podnosi ostavku i verovatno čeka da bude razrešen. Ima za to i finansijske razloge, kao što je i na ovoj poziciji zarađivao ozbiljan novac poslednjih godina, kao i ostatak ekipe na čelu Saveza.

Samo od premija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru Šurbatović, Bjeković i Dika Stojanović su dobili 340.000 evra. Tada je Šurbatović kroz pritiske na medije uspeo da zataška aferu da je dobio tri puta veći novac od novca za plasman u Katar od fudbalera, a nije prošao loše ni od premija za plasman na Euro.

Novac koji je FSS dobio za plasman na Euro je manji u odnosu na plasman na Mundijal, ali pa su i premije bile manje. Ali, i ovo što su dobili je diskutabilno i Srbija može samo da se pita – zbog čega?!

Kako Telegraf saznaje, premije za Šurbatovića, Bjekovića i Diku Stojanovića su iznosile 100.000 evra. Direktor reprezentacije, Miroslav Tanjga je dobio 50.000 evra, verovatno jer je na toj poziciji tek godinu dana. A ono što je posebna ironija, finansijska direktorka FSS, “desna ruka” Jovana Šurbatovića, dobila je 45.000 evra od plasmana fudbalera na Euro.

Ironija je da oni koji su sve i zaslužili – fudbaleri, nisu zaprvo uzeli ni dinar. Prema informacijama Telegrafa, fudbalerima su na ime premija odredili od 100.000 evra, pa naniže u odnosu na to koliki je ko doprinos imao od igrača.

Dakle, Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović ili Dušan Vlahović su na ime premija trebalo da dobiju isto koliko i Šurbatović, Bjeković, Dika.
Ali, fudbaleri su odlučili da se svojih premija odreknu u ime radne zajednice, kuvara, čistačica, ljudi koji održavaju terene i ostalih radnika u FSS, kojima niko nije odredio nikakve premije.

Afera oko podele premija je samo mali deo rasula koji se dešavao unutar FSS. U narednim danima isplivaće još mnoge afere, nakon čega će svi dobiti jasnu sliku šta se sve radilo i da su zapravo igrači još ostvarili i dobro prošli kakvu su organizaciju imali, kakve su se afere dešavale i na kraju kako su vođeni.

Ovo je i pokazatelj da je potreban kompletan remont Saveza i “čišćenje” kadrova koji mešetare, vedre i oblače godinama, a istovremeno zarađuju ogroman novac.

Izvor: telegraf.rs