Srbin kupio hleb “na drva” – Kada ga je stavio na vagu nije mogao da veruje očima: Ovako se pravdaju iz pekare

|

Domaći hleb “na drva” od 450 grama, kako je istaknuto na deklaraciji pekare koja snabdeva jedan veliki lanac marketa zapravo teži svega 334 grama! U to se uverio Beograđanin Aleksandar I., koji živi u centru grada. On navodi da mu se pre nekoliko dana učinilo da je vekna hleba koju je pazario lakša nego što stoji na ambalaži.

Kako objašnjava, zbog toga je, bez mnogo razmišljanja, stavio hleb na vagu odeljenja voća i povrća u prodavnici, i potvrdio svoje sumnje.

“Čitavih 116 grama manje! Odlepio sam! Radnicu u marketu poznajem, znam da ona nije kriva. Ali nisam mogao da ne opsujem. Ostali potrošači su se uverili da nije šarena laža. Verovatno ubace pokoji hleb sa manjom gramažom i tako nas pljačkaju! Ne mogu da verujem da se i na hlebu potkrada”, kaže Aleksandar.

Zoran Pralica, predsednik Unije pekara objašnjava da je u ovom slučaju definitivno došlo do greške u pakovanju. Kako ističe, razlika u izmerenom hlebu i gramaži istaknutoj na pakovanju nerealno je velika.

“Odstupanja u gramaži su dozvoljena, i to potrošači treba da znaju. Međutim, ne drastična kao što je ovaj slučaj. Siguran sam da je manji hleb slučajno završio u pakovanju. Toliku razliku u gramaži niko od pekara ne pravi namerno”, objasnio je Pralica.

“Mi u svojoj ponudi pored vekne od 450 grama imamo i manju veknu hleba “na drva” od 300 grama. Moguće je da je prilikom pakovanja za lanac prodavnica, umesto hleba od 450 grama, upao hleb od 300 grama, koji se tamo inače ne prodaje. Ko radi, taj i greši”, rekli su u ovoj pekari.

U Pokretu za zaštitu potrošač ističu da, bez obzira na to da li se radi o namernoj ili ne namernoj grešci pekara, potrošači treba da širom otvore oči kada kupuju bilo šta od namirnica u marketu.

“Često se dešava ovako nešto i potrošači moraju imati na umu da, kada kupuju u prodavnici, svaki artikal dobro prouče. I ispravnost vaga u mnogim radnjama dovodi se u pitanje. Koliko pritužbi dobijamo dnevno upravo na ovakve situacije, teško je i izbrojati”, otkrili su iz ovog udruženja potrošača.

Izvor: espreso.co.rs