Srbima ukraden auto u Solunu, pa vraćen u užasnom stanju: Otkriveno u koju svrhu je korišćen

|

Mnoge srpske porodice ove godine doživele su neprijatnost kada su ostale bez automobila na letovanju u Grčkoj. Mnogima su prevozna sredstva ukradena, a jedan od oštećenih objasnio je kako se odigrala drama u inostranstvu. Kako kaže sagovornik Telegrafa, automobil marke “kia” ukraden je početkom jula, a vraćen je od strane grčke policije u neprepoznatiljivom stanju.

“Ukraden je 4. jula u Solunu ispred Jumbo prodavnice, pri povratku sa odmora smo stali u prodavnicu, kada smo završili sa kupovinom, automobil je nestao. Videlo se da su razbili staklo na suvozačevoj strani upalili auto i odneli. Saznali smo pre 3 nedelje da je pronađen. Auto nije bio kasko osiguran, tako da je sva šteta na meni. Istraživali smo malo, i rečeno nam je da se uglavnom kradu veliki automobili radi prevoza imigranata”, objašnjava vlasnik automobila.

Kako otkriva, u Srbiju je morao da se vrati šlepom, a automobil je prešao čak 2.500 kilometara pre nego što je vraćen.

“Kada je auto ukraden srećom dokumenta od porodice su bila sva kod mene, tako da smo lako našli kombi prevoz za Srbiju nazad. Posebno se zahvaljujem policajcu koji je uočio automobil i kada je vozilo trebalo da bude zaustavljeno, dalo se u beg. Srećom da su imali nezgodu pa oštetili auto, pa su ga napustili i pobegli. Automobil jeste u voznom stanju ali ima da se uloži još dok se ne sredi. Bolje i to nego nov auto”, kaže Srbin.

Kako je objasnio, želi da skrene pažnju i na ostale koji su prošli kroz sličnu ili istu situaciju, te navodi da je video još tri automobila sa srpskim registarskim oznakama koji su pronađeni.

Izvor: telegraf.rs