Srbija ne posustaje: Penzije skaču za 19,1 odsto, minimalac raste, 15.000 dinara za putovanja, hrane ima

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da država želi da njeni građani žive bolje, da se čini sve da se obezbedi energetska stabilnosi. Sa hranom građani neće imati problem.

Aleksandar Vučić juče je najavio najveće povećanje penzija, značajan rast minimalne zarade, turističke vaučere od 15.000 dinara za 200.000 ljudi i povoljnu situaciju s gasom tokom zime.

” Dvocifreno povećanje plata će biti, a minimalac će još dodatno biti povećavan. Time ćemo pokušavati da smanjimo jaz između bogatijih i siromašnih, a privatni sektor moramo da čuvamo. To su velike i važne stvari. Sastanak poslodavaca i sindikata o minimalnoj zaradi počinje 15. avgusta. Ako se ne postigne dogovor, od 1. septembra se uključuje država. Moramo ih brzo završiti. Očekujemo znatno povećanje cene minimalne zarade, smanjenjem doprinosa da smanjimo poreze i doprinose na zarade na 60,2 odsto, što bi bilo najniže dosad, i to je jedna od reformskih stvari koje smo preduzeli još od 2014. godine… Gledaćemo da najveći deo troškova minimalne zarade država preuzme na sebe, što će znatno uvećati i prosečne zarade”, rekao je Vučić.

Izvor: Kurir.rs