Srbi se masovno žale što popisivači ne poštuju kućni red i što dolaze u nedelju: “Meni bila, napravila dramu – Ona, ne ja!”

|

Prvog oktobra je počeo popis stanovništva u Srbiji, te od tada kruže objave na društvenim mrežama u kojima Srbi pišu svoja iskustva sa popisivačima, a neki se žale na vreme njihovog dolaska.

Neki građani su se žalili na to kako neko može da im dođe kući nedeljom i to ni manje ni više nego u osam sati uveče, iako je jasno objavljeno da je njihovo radno vreme do 9 uveče.

– Bio popisivač sinoć oko 20 sati. Nedelja. Veče. Mislim se ni sebe ne puštam u kuću nedeljom u 20 sati, a ne tebe. Virila kroz špijunku. Pravila se mrttva – piše u jednom statusu na društvenoj mreži Tviter.

Ovaj tvit je pokrenuo mnogo komentara građana koji su u velikom broju bili saglasni sa tim, dok su neki stali i na stranu popisivača.

– Mene u 9 uveče zvala Izgleda im nisu ponudili obuku o poštovanju kućnog reda i lepom ponašanju.

– Nedeljom pre podne se spava, posle je ručak, pa kućni red, pa odmaramo, pa od nedelje radimo neko pre podne neko po podne, pa kućni red u sredini, pa idemo na kafu pre posla pa posle posla… Pa, kad će – piše u drugom komentaru.

Pojedini korisnici su pisali da iako je neko nedeljom kod kuće za druge to znači da nije.

– Meni bila, napravila dramu. Ona, ne ja. Koliko ima posla, da li će sve stići, haos joj od života, evo već je 11, a jos nije ni doručkovala. Zasela nam, ispostavilo se da je 50 odsto pitanja bilo sa spiska, a 50 odsto nešto što nju zanima – napisala je jedna korisnica.

Ipak, i pored negativnih iskustva, neki su popisivača rado primili i popis završili za 10 minuta.

– I meni je bila devojka u nedelju popodne… izvinjava se i kaže mora, jedva postiže. Primila sam je na terasu… Žao mi devojke, student još. Mnogo su je napadali divljaci, čitali laži na netu. Nema ništa neprilično u pitanjima. Ne moraš da odgovoriš kad nećeš.

Izvor: kurir.rs