Spremite novčanike ukoliko putujete za državni praznik: Ovo su cene putarina u Srbiji

|

Sutra, 15. februara u Srbiji se obeležava Dan državnosti, a neradan je i utorak 16. februar, te su mnogi odlučili da slobodne dane iskoriste za kratka putovanja. Osim punog rezervoara, koji je i najveći trošak putovanja ako idete svojim vozilom, ne treba zaboraviti ni putarine, a evo i njihovih cena za popularne turističke destinacije.

Najnovija deonica savremenog kolovoza je nedavno otvorena obilaznica oko Čačka u okviru auto-puta Miloš Veliki. Na novoj deonici putarina se još uvek ne naplaćuje, ali će vozači koji dolaze iz Beograda u Preljini platiti 430 dinara. Po istoj ceni voziće se i oni koji praznik planiraju da provedu u Vrnjačkoj Banji, s tim što se oni isključuju za Čačak, pa nastavljaju prema Kraljevu i dalje prema najpoznatijoj srpskoj banji.

Oni koji se prema Kopaoniku upute iz pravca Beograda, najčešće koriste pravac autoputem prema Nišu. Nakon 170 km vožnje autoputem Beograd-Niš isključujete se kod naplatne stanice Pojate. Cena putarine za putnička vozila na relaciji Beograd-Pojate iznosi 630 dinara.

U slučaju da je vaša destinacija Stara planina opet je preporuka da idete autoputem do Niša, pa zatim preko Svrljiga. Za putarinu bi u ovom slučaju trebalo da pripremite 890 dinara. Ako se odlučite za Soko Banju auto-putem ćete ići najverovatnije do Aleksinca, a to će vas koštati 790 dinara.

Jedna od turističkih destinacija je i Srebrno jezero kod Velikog Gradišta, a na ovoj maršruti se sa auto-puta isključujete na naplatnoj stanici Požarevac. Za putarinu od Beograda trebaće vam 180 dinara. Ako krenete na sever prema Paliću, putarina do isključenja pre Horgoša je 640 dinara, a ako se odlučite za salaše u Vojvodini, putarinu do Novog Sada platićete 240 dinara.

Izvor: biznis.rs