“Sine, čekam te svako veče da dođeš”: Majka slomljena na godišnjicu Petrove smrti – 50 dana se borio da preživi Blažićeve metke

|

Porodica i prijatelji u subotu 15. juna obeležili su godišnji pomen Petru Mitroviću (25) iz Malog Orašja kod Smedereva.

Ovog mladića 4. maja prošle godine teško je ranio masovni ubica Uroš Blažić (22) iz Dubone, a Mitrović se 50 dana herojski borio u beogradskoj bolnici. Nažalost, tu najvažniju bitku izgubio je 23. juna prošle godine.

Masovni ubica te kobne večeri, bez ikakvog razloga iz “kalašnjikova” pucao je na okupljenu omladinu kod spomenika Ravni Gaj u smederevskom selu Malo Orašje. Jauci, kuknjava, dozivanje upomoć, a zatim krvave i teško ranjene žrtve prošle su golgotu… Metak ubice nekima od njih bio je smrtonosan, kao i za vedrog, vrednog i hrabrog Pecu kako su ga svi od milja i zvali.

Mladić koji je uspeo da “oporavi i probudi” fudbalski klub u selu, da probudi želju za srpskim narodnim igrama i folklorom, da organizuje razne manifestacije u kraju, da vodi računa kako o svojoj porodici, tako i o prijateljima. Mitrović je brinuo i o životinjama, obavljao poslove na njivi. Mladić vredan divljenja, te večeri izrešetan je bez milosti.

“Bliži se godina kako su te rastavili od mene, od toga trena moja duša polako vene. Željna je majka zagrljaja tvog, željna je majka pogleda šarenog, željna je majka poljupca jedinstvenog, željna je majka tebe – dela srca mog. Ti si majkina snaga, najveće moje bogatstvo, ti si moj život, bez tebe i moj život je stao. Još uvek svako veče majka te čeka da mi dođeš tamo iz daleka jer ne može majkino da ode čedo, a majka da živi bezvredno. Ne može sudbina surova da ostavi majku bez sinova. Ne može takvo zlo da ubija nešto dobro. Ne može, to se ne dešava da zla pobeđuju dobra. Falićeš uvek moja snago, falićeš moje najveće blago”, napisala je majka ubijenog Petra Mitrovića na svom Fejsbuku.

Izvor: alo.rs