Savo Manojlović od sinoć je na Kosovu: “Ovde sam iz solidarnosti sa narodom koga su političari ostavili na cedilu”

|

Savo Manojlović, direktor kampanje pokreta “Kreni-Promeni” od sinoć je na Severu Kosova. U Zvečane je došao nakon jučerašnjeg niza incidenata u četiri Srpske opštine na Severu Kosova.

„Za promenu nam je potrebna nada. Nadu možemo naći samo u solidarnosti. Ovde sam iz solidarnosti sa ljudima koje su političari ostavili na cedilu“, poručio je Manojlović i dodao:

„Sirene za uzbunu koje su 23 godine pozivale Srbe da nenasilnim otporom očuvaju neke institucije koje im garantuju opstanak na Severnom Kosovu nije imao ko da čuje. Većina stanovništva popakovana je na silu u autobuse koji su dobili od albanskih autoprevoznika bliskih Kurtiju. U Zvečanu, ljudi su ovde imali ratno stanje juče. Automobuli koji gore, suzavac, šok bombe i pucnjave. Razorena su ljudska prava i dostojanstvo bilo kog čoveka u Srbiji koji je juče morao da ode na miting vladajuće stranke“, zaključuje Manojlović.

Podsetimo, juče se na Kosovu dogodila serija incidenta kada su novoizabrani gradonačenici, sa svega 3 posto glasova, trebali da polože zakletve u srpskim opštinama. „Kosovska“ policija upotrebila je silu, narod isprskala suzavcem, a u pojedinim trenucima čuli su se rafali i eksplozije.

Izvor: nova.rs