Saša Popović ispričao šta je sve radio zbog bakšiša: “Okitili me sa 15.000 evra, i terali na ovo”

|

Govoreći o svojim počecima, Saša Popović ispričao je kako mu je bilo kada je radio tezge kao običan harmonikaš. Prisetio se i najvećeg bakšiša koji je zaradio, ali za koji je morao dobro da se pomuči.

Kum mladenaca svadbe na kojoj je Saša tada svirao, tražio je od njega da pešače zajedno do opštine, dok mu Popović svira usput.

– Najveći bakšiš dobio sam 1978. godine u Bačkom Dobrom Polju, kada smo svirali neku svadbu. I kum tamo na svadbi kaže: “Ko je harmonikaš? Dodi ovamo, idemo do opštine, tamo je venčanje i posle ćeš s orkestrom da sviraš kad se vratimo”. Kada sam ga pitao u koja kola da sednem, on je rekao: “Nema kola, idemo dva kilometra pešice i ti usput sviraš.” Nakitili su me dva kilometra tamo, dva kilometra ovamo. Tada je to bilo mnogo novca, bile su marke bradonje. Na harmonici sam imao 2.000 maraka, to ti je kao sada 15.000 evra.Uzmem bakšiš i stavim u džep, pa smo posle to podelili, a prvo sam hteo sve za sebe da zadržim – rekao je Saša te se i osvrnuo na naše estradnjake koji su radili mnogo toga zarad dobrog bakšiša.

– Sad si na svadbi i pevač si, stavljaju ti po 1.000, 2.000 dinara, a onda kum kaže: “Dodi klekni i otpevaj mi tu pesmu”, a vidiš drži štos novčanica. Klekneš jednu pesmu i šta, šta je to, okiti te i ćao. Đani je pio iz cipele, ne znam sad ni ko je klečao, ali mnogo njih je to radilo. Kada ljudi mašu sa 500 evra s jedne strane, pa 500 evra s druge strane, pa ti tako mašu oko glave, ma ko, bre, ne bi kleknuo. Ne mislim da je to nešto loše – rekao je Saša.

Izvor: 24sedam.rs