Šapić se obrušio na voditeljku RTS-a zbog pitanja o lomljenju telefona: “Vi ste maliciozni” – A Vi niste fer

|

Predsednik privremenog organa grada Beograda, Aleksandar Šapić opet je ušao u “klinč” sa novinarkom, ovog puta RTS-a Slađanom Tomašević, kojoj je poručio da je maliciozna samo zato što mu je postavila pitanje koje mu se nije svidelo.

Gostujući u emisiji „Beogradska hronika“ na RTS-u, Šapić je upitan o incidentu koji se dogodio na Savskom nasipu kada je jednom od aktivista bacio i razbio telefon. Na to pitanje, Šapić je poručio voditeljki Slađani Tomašević da je „maliciozna“. Usledio je njen odgovor:

„Nisam maliciozna, odmah sam vam rekla“, istakla je voditeljka, na šta je Šapić rekao „tako ste počeli“.

„Ne znate šta se desilo, ali znate da sam ja bio netolerantan. Evo, sada ću ja probati u par rečenica“, rekao je Šapić.

Međutim, nije predsednik Privremenog organa Beograda stigao da završi rečenicu, jer ga je voditeljka prekinula i rekla:

„Gospodine Šapiću, ‘ajmo sad ovako. Ako hoćemo demokratski da pričamo, stvarno nije fer ovo što vi sada radite. Dakle, ja sam vam u startu rekla da nisam maliciozna i postavila sam vam pitanje. Rekla sam, najblaže rečeno, citirala. Kako sada gledate na to? Svi su bili nervozni, ja razumem, svako od nas bude nervozan i to nije problem“, rekla je Slađana Tomašević.

„Šta ste citirali, rekli ste da ne znate šta se desilo, ali znate da sam bio netolerantan“, naveo je Šapić.

„Ali, kako može bilo ko, ko nije bio tamo, da zna šta se desilo osim vas koji ste bili tamo prisutni“, upitala je voditeljka.

Na ove njene reči je Šapić odgovorio na sledeći način:

„Može, jer je sve bilo snimljeno i na jutjubu emitovano“.

„Jeste li vi bili ponosni na to što se tamo desilo? Nemojte tako, gospodine Šapiću, vi ste predsednik“, rekla je voditeljka, na šta je Šapić rekao „čemu nervoza“.

Voditeljka Tomašević je istakla da „uopšte nije nervozna“, da bi potom Šapić replicirao rečima da „ona ne zna šta se tamo desilo“.

„Šta se desilo? Jeste polupali telefon? Jeste bacili telefon„, pitala je ona.

„Zašto sam to uradio“, glasilo je Šapićevo kontra pitanje.

„To mi vi kažite“, rekla je voditeljka, da bi Šapić ponovo postavio pitanje „Zašto niste pogledali“.

Time je nekako i okončana ova mini rasprava predsednika Privremenog organa Beograda na Javnom servisu. Inače, Šapiću nije strano da se verbalno obračunava sa novinarima, pa tako onima koji dolaze sa N1 ne želi da odgovara na pitanja, dok je svojevremeno ulazio u klinč sa još jednom voditeljkom „Beogradske hronike“ Anom Manojlović.

Izvor: nova.rs