“Sad da se pozovu mame i tate zbog njihove razmažene dece”: Prizor nakon proslave mature razbesneo Srbe

|

Maturanti širom Srbije oih dana organizuju proslave povodom zavšetka škole i ta okupljanja obično budu u parkovima, fontanama, školskim dvorištima i sličnim mestima. A kad zabava prođe, uglavnom iza njih ostane gomila smeća.

Jedan snimak za koji kažu da je nastao u Železniku pokazuje park pun smeća. Kako se navodi, u pitanju je ono što su maturanti ostavili za sobom nakon proslave zbog kraja škole.

Interensantno je da mnogi staju na stranu maturanata uz opravdanja da smo svi bili deca, da je uživanje najvažnije, da im je to jedan od najvažnijih trenutaka u životu i ko će baš tad da misli na smeće.

Ali zar je toliki problem odvojiti 15 minuta na kraju da se sve pokupi u kese i baci u kantu… Decu svakako treba pustiti da uživaju, međutim kakve vrednosti im usađujemo ako olako tolerišemo njihovo nemarno ponašanje prema okruženju i prirodi.

Otuda i ovakvi komentari: „Sad sastanak da se pozovu roditelji i da čiste za svojom razmaženom decom.“ „Ajmo sada lepo mame i tate da dođu i da to pokupe jer su ih oni tako navikli i ne(vaspitali).“

Izvor: nova.rs